Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Tævet, skilt og reddet af syuddannelse

Hendes navn er Parveen Akhtar. Hun bor i den pakistanske by Kot Main Khan og har to sønner og en datter.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Egentlig havde hun efter eget udsagt et godt liv med sin familie. Men så skete det at hun for godt fem år siden lod sin lillesøster flytte ind i deres hjem, da hun ikke kunne være i forældrenes hjem. Hun var i gang med at tage en uddannelse. Det skulle vise sig at være fatalt at de kom til at bo under samme
tag.

Perveen fortæller: ”Efter noget tid opbyggede hun og min mand et usundt forhold til hinanden. Jeg så ofte tegn på det, og en dag greb jeg dem i det. Jeg kom op at skændes med min mand, og han tævede mig meget slemt, giftede sig med min søster og lod sig skille fra mig. Jeg forlod ham og flyttede ind i mine
forældres hus med mine børn.”

Uden færdigheder

Parveen havde ingen færdigheder som hun kunne bruge til at forsørge sine børn. Konerne til tre af hendes fire brødre vendte sig imod hende og begyndte at skabe problemer for hende. De slog hendes børn og tvang hende til hele tiden til at lave deres husarbejde.

”Du er en byrde for os, vi brødføder dig og dine børn, så du skal lave alt arbejdet”, havde de sagt ifølge Parveen. På tidspunkt hørte Parveen om Dansk Europamissions samarbejdspartners sycenter i sin landsby. Hun blev optaget på syskolen, og i løbet af et år tog hun en uddannelse i at sy
og brodere.

Syfærdigheder betaler for hele familien

Efter at jeg har fået min uddannelse, er jeg begyndt at brodere og sy tøj og tjener penge til min familie. Jeg er flyttet ud af mine forældres hus og lejer mit eget hus, hvor jeg bruger mine færdigheder til at tjene penge. Sidste år blev min ældste datter gift, og mine to sønner er i gang med en teknisk uddannelse, og alle familiens udgifter klarer jeg gennem indtægten fra mine syfærdigheder, fortæller Parveen.

Giv flere udsatte pakistanske kvinder som Parveen en syuddannelse på et år, der kan forandre deres liv. Det koster kun 300 kr. 

Støt