Sudan

Ikke-kategoriseret

Dødsdømt gravid kristen kvinde nægter at frasige sig sin kristne tro

Derfor har retten i Khartoum i Sudan netop stadfæstet dommen på 100 piskeslag og hænging af den 27-årige Meriam Yahia Ibrahim.

Af Samuel

Del artikel

Sagen om den gravide sudanesiske kvinde, Meriam Yahia Ibrahim, er i dag blevet afgjort, da hun fortalte dommeren at hun nægtede at afsværge sin kristne tro.

Hun havde indtil i dag den 15. maj til at frasige sig sin kristne tro. Frasagde hun sig ikke sin kristne tro, ville dødsdommen blive stadfæstet – og det blev den.

Hun er idømt 100 piskeslag og skal derefter henrettes ved hængning for at have forladt islam.

Hun for det første dømt skyldig i frafald fra islam, da hun er kristen, men fra en muslimsk baggrund. Myndighederne iagttager hendes baggrund som muslimsk til trods for, at hun er opdraget af sin mor, som er kristen. Hendes far er muslim, men faderen forlod familien da hun var seks år gammel. 

For det andet er hun dømt skyldig i utugt, da hun er gift med en kristen. I følge islamisk lov er det forbudt for en muslimsk kvinde at gifte sig med en kristen, hvorfor Meriams ægteskab i regeringens optik er ugyldigt. 

Kvindens søn på 20 måneder betragtes derfor som født som resultat af utugt, ligesom det barn som hun er gravid med i ottende måned.

Hendes mand er født i det nuværende Sydsudan og har også amerikansk statsborgerskab. Han beder om forbøn for sin kone.

Hendes lille søn er i fængsel med hende og får ikke lov af myndighederne til at blive genforenet med sin far fordi sønnen betragtes som muslim i Sudan, selv om begge hans forældre bekender sig som kristne.

Bed om at:

  • Meriam, hendes mand, deres søn og deres ufødte barn må kende Jesu fred, nærvær og beskyttelse;
  • at appellen af dommen må lykkes;
  • kristne i Sudan vil kende Jesu fred og nærvær, Helligåndens daglige ledelse og at de må blive udrustet til at leve uden frygt;
  • alle embedsfolk der er involveret i sagen, vil elske barmhjertighed, handle retfærdigt, lære om Jesus og vælge at følge ham

Kilde: Dansk Europamissions samarbejdspartnere, Middle East Concern og Christian Solidarity Worldwide