Sudan

Ikke-kategoriseret

Gravid kristen kvinde dømt til døden

Hun har indtil i morgen den 15. maj til at frasige sig sin kristne tro - ellers må hun lide døden.

Af Samuel

Del artikel

Billedet er fra Sudan.

Kristne i Sudan har bedt om forbøn fra os for den 27-årige kvinde Meriam Yahia Ibrahim. Hun er kristen, men fra en muslimsk baggrund. Derfor er hun for det første dømt skyldig i frafald fra islam. Hertil siger Amnesty International dog, at Mariam blev opdraget i den ortodokse kristne tro, som hendes mor tilhører, da hendes far var fraværende i hendes barndom, skriver Al Jazeera

For det andet er hun dømt skyldig i utugt, da hun er gift med en kristen. I følge islamisk lov er det forbudt for en muslimsk kvinde at gifte sig med en kristen, hvorfor Meriams ægteskab i regeringens optik er ugyldigt. Hendes mand er født i det nuværende Sydsudan og har også amerikansk statsborgerskab.

Parret har en lille søn og venter deres andet barn i slutningen af maj.

Meriam blev arresteret den 17. februar, og den 4. marts blev hun anklaget for utugt og frafald fra islam. Sønnen er med sin moder i fængslet fordi myndighederne betragter ham som ”muslim” og ikke vil tillade ham at blive opdraget af sin far, som er kristen.

Meriam var for retten den 11. maj, hvor hun blev dømt for frafald fra islam og dømt til døden. Der er intet fortilfælde for en sådan dom og strafudmåling over en kristen troende ved sudanesiske domstole.

Kristne som støtter familien beder om forbøn for at

  1. Meriam, hendes mand, deres søn og deres ufødte barn må kende Jesu fred, nærvær og beskyttelse;
  2. at Meriam ved Helligåndens kraft må få frimodighed til at stå fast og ikke frasige sig sin kristne tro;
  3. alle sigtelser må blive frafaldet, dødsdommen omstødt og Meriam blive løsladt og familien genforenet;
  4. kristne i Sudan vil kende Jesu fred og nærvær, Helligåndens daglige ledelse og at de må blive udrustet til at leve uden frygt;
  5. alle embedsfolk der er involveret i sagen, vil elske barmhjertighed, handle retfærdigt, lære om Jesus og vælge at følge ham