Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Hun mistede mand og søster under flugten

Umm Tawfiq levede et fredeligt liv sammen med sin mand i byen Hama. Hendes børn er voksne og er emigreret til Canada. Hun nød livet i sikkerhed i sit hjem, hun plukkede frugt fra sin have og levede godt med hjælp fra de penge som hendes børn sendte hende.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Billedet viser en flygtningefamilie fra Hitteen flygtningelejren i Jordan.

Så kom krigen, og hun blev skræmt af lyden af granater, bombardement og skudsalver. Det blev svært at skaffe vand og mad. Hun og hendes mand besluttede sig for at flygte til nabolandsbyen (Nashabiyeh) hvor hendes søster boede. Da de begav sig afsted, slog en bombe ned og dræbte hendes mand, der blev flået i stykker lige for øjnene af hende. Hun kunne intet gøre, for bombardementet fortsatte, og hun var helt ude af sig selv.

Med stort besvær, og med hjælp fra nogle andre der også var på flugt, nåede hun frem til sin søsters hus. De besluttede sig så for at tage videre til Jordan. Umm Tawfiq begyndte rejsen sammen med sin søster og hendes børn. Lige før de ankom til grænsen, brød en voldsom skudveksling ud, og søsteren og alle hendes børn blev dræbt. Umm Tawfiq selv blev skudt i benet.

Hun fik hjælp af den jordanske hær til at komme over grænsen, og den 70-årige kvindes tilværelse er nu meget vanskelig. Hun har virkelig måttet gennemgå meget.

Under et besøg i Jordan i oktober så jeg fra Dansk Europamission flere eksempler på flygtninge fra Syrien der havde mistet lemmer.  Ovenstående beretning har vi modtaget fra vores samarbejdspartner i Jordan.

Dansk Europamission støtter fortsat ofrene for borgerkrigen i Syrien.

Nødhjælpen består af:

  • Tæpper
  • Varmeovne
  • Petroleum
  • Pakker med mad
  • Transportabelt gasblus + gasflaske
  • Medicin

Hjælp dem nu:

Støt nu