Kasakhstan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Lidia og hendes 5 børn får poser med mad

Af Redaktionen

Drengen Sasha for nogle måneder siden

Del artikel

“Jeg mødte kvinden Lidia for 4 år siden. Hun er halvt russer, halvt tjetjener. Lidia har 5 børn som nu bliver hjulpet igennem vores sociale hjælpearbejde. Familien får nu hver eneste uge en stor bærepose med madvarer, tandpasta, sæbe m.m. Dette har bragt håb ind i familien og stor glæde og taknemmelighed”, fortæller Viktoria*, som leder arbejdet.

Kummerlige kår i et faldefærdigt hus

“For 4 år siden da jeg besøgte familien, boede de i et meget faldefærdigt hus som var blevet forladt af de tidligere ejere. Dengang havde de 4 børn som alle var sultne og forhutlede”.

Et hus uden lys og vand

“I huset var der ingen lys eller vand. Vand fik de fra naboerne, og ellers måtte de gå langt til brønden.

Meget af taget var ødelagt, og der var store huller i taget, så det kunne regne ned i huset. Væggene var fugtige, og der var svamp og mug i huset. De have en gammel brændeovn som var utæt, så der var ofte røg i huset. Vinduerne var tildækket med plastik for at holde på varmen. Vaskemaskine og køleskab havde de intet af, og området hvor huset lå, var et rigtig dårligt kvarter hvor mange hjemløse alkoholikere holdt til”, fortæller Viktoria.

Lidias børn blev ikke taget fra hende

“Vi startede med at bespise familien for 4 år siden ved at give dem mad en gang om ugen, og nogle gange blev det til lidt mere, som da nogen i vores kirke købte en sæk med mel, ris og kartofler til dem. Men vores hjælp til den forarmede børnefamilie rakte slet ikke, og de var altid sultne når jeg mødte dem.  Den vinter kom de sociale myndigheder og ville tage børnene fra dem og flytte dem på børnehjem fordi deres levevilkår var så kummerlige, men det skete alligevel ikke. Noget tyder på at det var fordi de hørte at vi var begyndt at hjælpe familien.”