Iran

Ikke-kategoriseret

Skal arresteret iransk præst bruges som gidsel?

Stadigt stigende pres på kirker der holder gudstjenester på farsi

Af Redaktionen

Del artikel

Pastor Robert Asserian fra Assemblies of God-kirken i Irans hovedstad Teheran tilbageholdes fortsat i Evin-fængslet. Han blev arresteret den 21. maj, og hans kirke blev lukket af myndighederne. Han bliver faktisk holdt som gidsel, idet myndighederne overvejer at løslade fire kristne fra byen Ahvaz hvis pastor Robert går med til at ophøre med at holde gudstjenester på farsi og udelukkende holde dem på armensk. De fire kristne fra Ahvaz er et præstepar, Farhad og Shahnaz, samt to andre kirkemedlemmer, Davoud og Naser. De blev idømt et års fængsel efter at deres kirke blev lukket i forbindelse med en razzia omkring jul 2011. De fire begyndte afsoningen den 1. maj i år.

De kristne mindretal i Iran udgøres primært af armenere og assyrere, og de har udstrakt frihed til at eksistere og holde gudstjenester og andre aktiviteter, blot det sker på deres folkesprog og ikke på landets officielle sprog, farsi. Mange evangeliske kirker har dog i mange år tillige haft gudstjenester på farsi, men myndighederne forsøger i stigende grad at komme dette fænomen til livs. Grunden er at gudstjenesterne på farsi tiltrækker en del ikke-kristne, og det er en torn i øjet på myndighederne.

Bed fortsat for pastor Robert, pastor Farshid, pastor Saeed Abedini, pastor Behnam, præsteparret Farhad og Shahnaz, Davoud, Naser samt alle de andre som er fængslet for deres tros skyld i Iran.