Usbekistan

Fortalervirksomhed

Skriv et opmuntrende brev til Tohar

'- en ung kristen mand, som er idømt 10 års fængsel på falsk grundlag i Usbekistan.

Af Samuel

Del artikel

NB: Denne kampagne er afsluttet. Fase to i kampagnen begynder i slutningen af marts 2014.

Kort om sagen

Myndighederne dømte den 9. marts 2010 Tohar Haydarov 10 års fængsel for narkobesiddelse, for “ulovligt salg af narkotika eller psykofarmaka i store mængder”. Han var da blot 27 år gammel.

Hans medtroende insisterer på, at anklagerne er opdigtede og er en straf for hans kirkelige aktiviteter. Ifølge kirkens medlemmer er han “en mand med en ren samvittighed og en ærlig kristen”.

De fortalte desuden i forbindelse med den anden klage til højesteret, at to af de officielle vidner, der anvendtes ved ransagningen i Haydarovs hjem, slet ikke boede i byen Karshi, hvilket ellers var anført i sagens akter. Det tredje vidne, der ifølge officielle optegnelser var Haydarovs nabo, boede slet ikke på den adresse, der officielt var angivet. Hans medkristne sagde også, at da de talte med ham, fortalte han dem, at han var blevet presset til at underskrive de officielle optegnelser vedrørende ransagningen. Vidnet var dog bange for at vidne i retten.

I år 2012 sidder Tohar fortsat i arbejdslejr, hvor han tvinges til murstensarbejde. Det er tvivlsomt om han får lov til at læse i Bibelen. Tohars sag er anket to gange – uden at det har ført til en omstødelse af dommen.

Skriv brevet

Jeg ved ikke, om Tohar havde ønsker og drømme for fremtiden, da han blev idømt 10 års fængsel i en alder af blot 27 år. Det kan jeg i hvert fald huske jeg havde som 27-årig. Det havde han som så mange andre sikkert også, og han har brug for al den styrke, han kan få til at kunne stå stærkt i troen, være ved godt mod og få frimodighed til at vidne om Jesus i fængslet.

Lad os i Danmark, sammen med kristne ud over jorden, lade Tohar opleve det samme som Peter i den første kirke oplevede i fængslet: Mens Peter blev stærkt bevogtet i fængslet, bad menigheden inderligt og vedvarende for ham. (Apostlenes Gerninger 12:5)

Klik her…  og hent det fortrykte opmuntrende hilsen til Tohar Haydarov på russisk, som du kan underskrive og returnere til Dansk Europamission. Herefter videresender vi den til fængslet. Ønsker du selv at skrive brev, på engelsk eller russisk, må Dansk Europamission ikke nævnes og kritik af myndighederne bør undgås.

Et brev til Tohar Haydarov betyder en opmuntring for ham – hvis brevene når frem.  Der er nemlig en reel risiko for, at brevene bliver taget af censuren i fængslet.  Men det kan betyde, at personalet og ledelsen i fængslet gøres opmærksom på, at Tohar Haydarov ikke blot er et nummer i rækken af indsatte, men han er en fange, som mange mennesker i flere lande kender til. Og det kan skabe opmærksomhed om hans sag, så myndighederne forhåbentligt vil stille spørgsmålstegn ved, om det var rigtigt at fængsle Tohar.

Udprint  dette brev (klik her…), underskriv det og send det scannet til: info@forfulgtekristne.dk eller med posten til: Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV.

Læs dansk oversættelse af brevet her…