Syrien

Ikke-kategoriseret

Kristne og andre mindretal bliver i stigende grad angrebet i Syrien

Af Redaktionen

Del artikel

Det ser ud til at flere og flere af dem der angribes i forbindelse med konflikten i Syrien, rammes på grund af deres religion, og “grove krænkelser af menneskerettighederne forekommer regelmæssigt,”  erklærede et medlem af FN’s overvågningsprogram den 27. juni.

Den 16 måneder lange konflikt mellem oprørere og styrker der forsvarer præsident Bashar al-Assads regering, bliver også “i stigende grad militariseret,” sagde Paulo Pinheiro, formand for Den Uafhængige Undersøgelseskommission Vedrørende Syrien, i en rapport der blev forelagt FN’s Menneskerettighedsråd i Genève. Det anslås at 15.000 mennesker er blevet dræbt under konflikten.

“Hvor det tidligere var deres holdning for eller imod regeringen der var grunden til at ofrene blev angrebet, har Undersøgelseskommissionen registreret et stigende antal tilfælde hvor ofrene blev mål for angreb på grund af deres religiøse tilhørsforhold,” hed det i rapporten.

Flere grene af islam er involveret i konflikten, herunder den alawitiske minoritet, der udgør ca. 12 % af befolkningen, hvor flertallet på ca. 75 % er sunnimuslimer. De fleste af dem der tilhører oprørsstyrkerne, er også sunnimuslimer mens alawiterne er stærkt repræsenteret i regeringsstyrkerne.

En af de bevæbnede grupper i konflikten har besat en græsk-katolsk kirke i byen al-Qusayr i provinsen Homs. De angreb præsteskabet ved kirken og gjorde bygningen til en base for deres operationer. Desuden beretter flere nyhedsmedier om overgreb på andre kirker og kristne enkeltpersoner.

Kilde: ENI