Egypten

Ikke-kategoriseret

Kristne angribes i Egypten

Af Samuel

Del artikel

Søndag den 9. oktober 2011 samledes omkring 1000 kristne koptere i Egyptens hovedstad Kairo for at demonstrere mod den seneste tids afbrænding af to kirker og optrapningen af voldelige angreb på landets kristne. Disse angreb fra muslimske gruppers side er – tilsyneladende med styrets accept – blevet værre, efter at den tidligere egyptiske præsident, Hosni Mubarak blev afsat i februar 2011.

I søndags mistede anslået 26 kristne mennesker livet og hundredvis blev såret under demonstrationen. Angrebene begyndte sent søndag eftermiddag, hvor hæren skød ind i mængden af demonstranter og kørte ind i menneskemængden. Vidner til demonstrationen rapporterer, at angrebet efterlod kropsdele spredt på stedet.

Historisk set var der kristne i Egypten før etableringen af islam. Derfor er det stærkt krænkende, at kristne angribes af muslimske ekstremister. “Denne vold mod sagesløse kristne er efter min vurdering et udtryk for, at det ikke er alle der har et oprigtigt ønske om demokrati i Egypten, men snarere arbejder for, at religionen Islam skal have mere magt i Egypten. Derfor må vi nok forvente flere angreb på kristne minoriteter i landet. Og af samme årsag, er det vigtigt, at verdens politikere lægger pres på den egyptiske regering i solidaritet med den kristne minoritet,” siger Henrik Due Jensen, projektchef i Dansk Europamission.  

Kilde: http://www.carolineglick.com / Compass Direct