Kasakhstan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Fra håbløshed til nyt liv på Barmhjertighedens Hus

På trods af stigende forfølgelser yder kristne hjælp til misbrugere, hjemløse, indsatte og kriminelle i Kazakhstan

Af Samuel

Del artikel

Flere af beboerne er ligesom Sergey  tidligere alkohol- og stofmisbrugere. Målet med opholdet på rehabiliteringscentret er, at hjemløse kan sættes i stand til fuldt ud at kunne deltage i samfundslivet. I Barmhjertighedens Hus får de et sted at bo, så de bliver fri for at bo på gaden, i varmeledninger, kældre eller forfaldne bygninger.

Om vinteren kan det blive meget koldt i Kazakhstan. I Barmhjertighedens Hus får gadens folk mulighed for at modtage hjælp, så de kan komme væk fra gaden.

På rehabiliteringscentret hører gadens folk om Kristus, og hvad Han lærer os. Personer, der tager imod ham, får mulighed for at påbegynde den åndelige, psykiske og fysiske rehabiliteringsproces.

Mange af beboerne på hjemmet ville ikke være i live, hvis de ikke havde fået mulighed for at få et forandret liv med Bibelen som nyt fundament.

Hjælp til selvhjælp

Når Dansk Europamission i dette blad samler ind til Barmhjertighedens Hus, er det ikke til centrets daglige drift. Derimod får centret hjælp til at købe kvæg, der kan avles, høns der kan lægge æg samt foder, så centret i fremtiden selv kan generere indtægter.

Beboere på Barmhjertighedens Hus.

Dermed kan centret delvist blive selvforsynende med æg og kød, men vil også kunne sælge æg og kvæg og derved skaffe indtægter til arbejdet for mennesker på gaden. Måske lige så vigtigt: Beboerne skal hjælpe med pasning, pleje og fodring af dyrene, hvilket kan være udviklende og medvirke til deres rehabilitering.

Tak, om du vil støtte arbejdet for “gadens folk” i Kasakhstan, som får hjælp fra forfulgte kristne, der har nød for deres medmennesker. Du kan gøre en forskel og række en hjælpende hånd til mennesker i nød i samfundet. Sammen er vi med til at støtte dem i deres tjeneste med at nå ud til mennesker som Sergey med verdens bedste budskab om frelsen i troen på Jesus Kristus.