Pakistan

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

Rubena ønsker at komme ud af slaveriet

Den unge pige Rubena, som du kan se på billedet, arbejder under slaveriagtige forhold i Pakistan.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Hele sit liv har hun sammen med sin fattige familie været tvunget til at arbejde med at lave mursten af ler. Hun har aldrig gået i skole. Familien tjener omkring 6 kr. om dagen for deres slidsomme arbejde. Rubenas drøm er at komme ud af “slaveriet” og ind på en af Dansk Europamissions syskoler.

Da Rubenas far døde for to år siden, var det en katastrofe. Familien stod nu alene tilbage uden en far til at beskytte sig. En dag blev Rubena taget til fange af fabriksejeren, der låste hende inde i et rum som straf, fordi moderen ikke kunne tilbagebetale et lån. Hun skreg desperat om hjælp og blev til sidst frigivet. I dag må hun fortsat arbejde under umenneskelige forhold sammen med sin mor og søskende. Rubena er bange for, hvad der sker, hvis fabriksejeren igen vil have fat i hende.

Rubena har hele sin barndom arbejdet under forfærdelige forhold. På billedet er hun i gang med at forme
mursten af ler. Arbejdet udføres ofte i bagende hede til ca. 6 kr. om dagen.

Der er millioner af piger som Rubena i Pakistan, der på grund af deres kristne tro og fattigdom risikerer overgreb og forfølgelse. Mange bliver udsat for voldtægt, uden at det får konsekvenser for voldtægtsforbryderne. Pigerne regnes ikke for noget, fordi de betragtes som lavtstående i samfundet. Politiet er ofte korrupt og uvilligt til at hjælpe disse mest sårbare i Pakistan.

Dansk Europamission hjælper i tusindvis af piger ud af denne elendighed ved at sikre dem en syuddannelse. Denne uddannelse er med til at give pigerne værdigheden tilbage. De går fra at være “slaver” til at være selvstændige kvinder, der kan sy, sælge tøj og hjælpe deres familier ud af den værste fattigdom.

Du kan hjælpe en ung pige som Rubena væk fra frygten og frem til et bedre liv med tryghed og fred ved at give hende en syuddannelse. På syskolerne er der en god og kærlig atmosfære, der giver pigerne håbet og livsmodet tilbage. Jeg håber, at du vil hjælpe fattige piger til en syuddannelse. Rubena og mange andre kan få deres liv forandret med din støtte. Når de unge piger har gået på syskolen i et år, modtager de et diplom. Ved afslutningen af syuddannelsen tager de deres symaskine med, så de kan starte deres egen lille indkomstskabende syforretning i sikre og trygge omgivelser i deres eget hjem.  Pigerne bliver på blot et år udrustet til fremtiden, og mange af dem klarer sig rigtig godt som følge af deres nyerhvervede færdigheder. Syskolen giver dem en ny chance for at leve med værdigheden i behold og hjælpe deres fattige familier ud af deres gældbundethed.

Under syuddannelsen får pigerne også mulighed for at lytte til Evangeliet, og de lærer samtidig at læse, skrive og regne. Det betyder, at det bliver sværere at udnytte pigerne i fremtiden. Jeg beder om din værdifulde støtte til at hjælpe Pakistans udsatte og fattige piger på fode igen ved at give dem en syuddannelse. Mange tak for din støtte.

De varmeste hilsener

Henrik Due Jensen – projektchef i Dansk Europamission