Pakistan

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

Dansk Europamission åbner flere syskoler i Pakistan

I Dansk Europamission fortsætter vi med at åbne syskoler i Pakistan. Det gør vi, fordi det er en enestående anledning til at forandre menneskeliv. Unge kvinder med en knust fortid og knuste drømme får deres livs store chance.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

I stedet for at fortsætte under yderst barske vilkår med risiko for misbrug bliver de nu dygtiggjort, så de kan være med til at brødføde deres familier og i nogle tilfælde sikre deres brødre og søstre skolegang. Under hele syskoleforløbet får pigerne anledning til at lytte til evangeliet og deltage i bøn. Det forlyder, at de beder for dem, der har givet dem en syuddannelse. Samtidig vokser de lokale kirker i området på grund af syskolernes positive indflydelse.

Dansk Europamissions givere var i december måned årsag til, at yderligere 400 piger kunne få en plads på en af de nyoprettede syskoler.

Ashas liv er blevet totalt forandret

En af de piger, som allerede har modtaget syskoleundervisning, oplever i dag, at det har forandret hendes tilværelse betydeligt. Det hele begyndte dengang, hendes far var blevet invalid på grund af en ulykke i trafikken. Ulykken betød, at han mistede begge sine ben, og Asha var derfor nødsaget til at arbejde på en læderfabrik sammen med sine to søskende. Imidlertid blev hun en dag forulempet på vej til arbejde. Unge drenge antastede hende på vejen og bedøvede hende, hvorefter de udførte deres beskidte handlinger. Det fik fatale konsekvenser for Asha, der blev så psykisk medtaget over hændelsen, at hun ønskede at begå selvmord.

Har i dag sin egen skrædderforretning

Men lykkeligvis for hende blev der åbnet en syskole i hendes område, og hun fik lov af sin far til at deltage i undervisningen, som blev betalt af Dansk Europamission. Her lærte hun at sy på maskine, klippe og strikke. For hende var det mere end den praktiske undervisning, der kom til at betyde noget. På syskolerne kan man også opleve, at sår over det, der er sket i ens liv, bliver helbredt, og hun fik fortrolighed med Jesus Kristus, der døde for hendes synder. Faktisk blev syskolen anledning til, at Asha blev en personlig kristen.

I dag har Asha sin egen skrædderforretning. Hun tjener en rigtig god løn, særligt når der bestilles kjoler hos hende i forbindelse med bryllupper. Hun vil aldrig glemme den syuddannelse, hun har modtaget fra Dansk Europamission. Det har fornyet hendes liv.

Mange af de udsatte piger, som Dansk Europamission hjælper, er ikke nødvendigvis overbeviste kristne, når de kommer ind på syskolen, men de få en unik anledning til at komme nærmere på den kristne tro.

Støt projektet nu: 

Støt