Iran

Ikke-kategoriseret

Iransk mand fik tæv da kollegerne opdagede han var kristen

Af Redaktionen

Del artikel

Siden iraneren Nasser Ghorbani flygtede til Tyrkiet for syv år siden, har han ikke haft et job i mere end et år. Hans kolleger har altid på et eller andet tidspunkt spurgt, hvorfor han ikke gik i moskéen om fredagen og før eller siden opdaget, at han er konverteret til kristendommen.

Aldrig før er der begået vold mod ham, men 22.05.09 ville en kollega tvinge ham med i moskeen, og han måtte fortælle, at han var kristen. Sidst på dagen slog en lastbilchauffør ham ud. Han vågnede, dækket af jord, og det ene øje var hævet og lukket. Hele kroppen smertede. ”Jeg har altid haft problemer på arbejdet, fordi jeg er kristen, men aldrig noget som dette,” sagde Ghorbani. Chefen fyrede lastbilchaufføren, udtrykte tilfredshed med Ghorbanis arbejde, men bad ham søge andet arbejde.

Lastbilchaufføren truede med at dræbe Ghorbani og var villig til at gå i fængsel for det.