Kina

Ikke-kategoriseret

Kristen uighur løsladt, andre er stadig fængslet

Af Redaktionen

Del artikel

En uighursk kristen, Osman Imin, arresteret 19.11.07 er stadig fængslet, anklaget for at ”lække statshemmeligheder.” I de kinesiske dokumenter hedder Osman – Wusiman Yaming.

En anden uighursk kristen, der blev arresteret tidligere på året, er stadig er fængslet.

Ved en sag i hovedstaden Urumqi i Xinjian afviste retsdommerne i februar i år anklagerne om ”ulovlige forretningsførelse” mod Zhou Heng, en Han kinesisk kristen og leder af Yayi kristne boglokale, en registreret boghandel. Han blev fængslet i august 07 for at modtage en forsendelse med ulovligt trykte bibler.

Zhou blev slået af både vagter og medfanger. Han blev af ”nationale sikkerhedsgrunde” nægtet en advokat. Men internationale protester fik staten til at anvise ham en advokat i september 07. I november 07 lød retserklæring på, at ”efter gennemgang og flere undersøgelser, mener statsanklageren, at dommen for forbrydelsen afsagt af Det offentlige Sikkerhedskontor i Ürümqi kommune i Shayibake distriktet ikke er baseret på klare fakta og utilstrækkeligt bevist, hvorfor man bestemte ikke at retsforfølge Zhou Heng.” (CompassDirect/Dansk Europamission)