Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vender du dig mod lyset, kilden til liv?

Vi må som kristne aktivt placere os i lyset og dagligt følge Gud, så vil han lade os blomstre og i fællesskab med hinanden blive til en smuk solsikkemark.

Vender du dig mod lyset, kilden til liv?

Solsikke betyder “Den, der følger solen”. Solsikken rækker højt op imod himlen og følger solens gang. Det gør den, fordi solen er dens kilde til energi. Placeres den uden for sollyset, vil den hurtigt visne og miste sin skønhed.  

Jeg tog dette billede, af en smuk solsikkemark, på en rejse til Centralasien. På rejsen mødte jeg lokale kristne, som Dansk Europamission samarbejder med og støtter i deres diakonale arbejde. Billedet mindede mig straks om de kristne, vi mødte og havde fællesskab med. De fortalte os om deres udfordringer og flere af dem stod i svære livssituationer. Alligevel skinnede deres øjne af lys og håb og deres kirke bar frugt.  

Der findes meget mørke i verden – krig, forfølgelse og fristelser, og vi har en fjende, som forsøger at skygge for sollyset i vores liv. Vi må derfor som kristne aktivt placere os i lyset og dagligt følge Gud, så vil han lade os blomstre og i fællesskab med hinanden blive til en smuk solsikkemark.  

 Jeg er verdens lys; den, som følger mig, skal ikke vandre i mørket, men have Livets lys.” Johannesevangeliet 8 v12  

Støt nu