Skriv til Bakhrom Kholmatov

NB! Kampagnen er afsluttet, da Bakhrom Kholmatov blev løsladt den 19. december 2019. Hjertelig tak til alle der har skrevet til ham og bedt for ham.

Den kristne tadsjikiske pastor Bakhrom Kholmatov blev idømt tre års fængsel i juli 2017 for at ”synge ekstremistiske sange i kirken og derved anspore til religiøst had”. Pastor Kholmatov, der er uskyldig dømt, er far til tre børn og gift med Gulnora. Han sidder fængslet i Yavan-fængslet i det sydlige Tadsjikistan, som ligger cirka 360 km fra hans hjem.

Den 10. april 2017 blev Bakhrom anholdt af Tadsjikistans hemmelige politi KNB. Under hændelsen blev flere kirkemedlemmer chikaneret og pryglet. Politiet beslaglagde bl.a. præstens computer og bogen ”Mere end en tømrer” af Josh McDowell, som i øvrigt er udgivet på dansk af Lohse Forlag i 1991. Imamer, der arbejder ved KNB, påstår, at bogen er ekstremistisk.

De tadsjikiske myndigheder hævder, at pastor Kholmatovs kirke, Sunmin Sunbogym i Khujand, er ulovlig, da den ikke er registreret. Men kirken blev officielt registreret i 1993 ved Komitéen for Religiøse Anliggender i Tadsjikistan og genregistreret i 2009 foranlediget af en lovændring.

Personer, der er tæt på Bakhrom, mener, at han er blevet arresteret på grund af en konflikt vedrørende en bygning, som kirken ejer, og som myndighederne vil have fingrene i. På et møde var han blevet bedt om at underskrive et dokument, hvor han skulle overdrage bygningen, men det nægtede han.

Pastor Kholmatovs familie og kirkemedlemmer trues med repressalier, hvis de afslører detaljer om sagen eller om Kholmatovs tilstand. Bakhrom har fået tilladelse til at få besøg af sin familie, og han må beholde sin bibel i fængselscellen, fortæller en kilde tæt på Bakhrom, der vælger at være anonym for at undgå repressalier.

Et brev vil være til stor opmuntring for Bakhrom. Han afsoner dommen, blot fordi han frimodigt bekender sin tro på Jesus og lever den ud i praksis.

1. Klik her for at downloade brevet.

2. Skriv evt. en lille personlig hilsen til ham på engelsk. Den må ikke være kritisk over for Tadsjikistan.

3. Underskriv brevet.

4. Send det til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV eller på mail: info@forfulgtekristne.dk. Så videresender vi det til fængslet.

Klik her for at læse brevet på dansk.