Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ashkan* og Karim* i Afghanistan er hemmeligt kristne

Ashkan* er hemmeligt kristen og beklæder en ledelsespost i en afghansk institution. Da Dansk Europamissions samarbejdspartner besøger ham, vil han gerne læse i Bibelen, tale og bede.

Ashkan* og Karim* i Afghanistan er hemmeligt kristne

Forsigtigt lukker han dørene fordi han for alle tilfældes skyld vil forhindre at hans arbejdskolleger bliver opmærksomme på hvad han laver. Han henter Bibelen fra et skjulested, og snart fortæller han om sine hverdagsbehov.

Ashkans* hustru modarbejder ham

Hans kone ved ikke at han tror på Bibelens Gud, og presser ham fordi han ikke ofte nok går i moskéen. Allerede én gang har hun forladt ham med deres fælles børn. Ashkans angst for at hun igen vil gøre det når han bekender sin kristne tro for hende, er stor. Trods det kan han af og til fortælle sine børn historier fra Bibelen. Han gør dette meget forsigtigt, og når hans hustru ikke hører det.

Ashkan har brug for vor forbøn

I sin hverdag på arbejde holder han sig tilbage og lever sin tro ud gennem at vise tjenersind. Ashkan beder dig om forbøn for at han i dette miljø kan være stærk og dagligt på ny kan opleve Guds beskyttelse.


Karim* finder Jesus

Karim er også en afghaner som har taget imod Jesus som sin frelser. Den unge mand fortæller: ”Da Taliban i 1996 indtog Kabul, forlod jeg mit hjemland. Jeg boede i flere år i udlandet, hvor jeg af lutter nysgerrighed besøgte en kirke.”

”Jeg blev så berørt af venligheden, glæden og lovprisningen, at jeg sagde ja til at blive bedt for. Cirka en uge senere begyndte jeg at læse i Bibelen og blev overvældet af mine følelser, og jeg fornemmede hvordan noget mørkt forlod mig, og en stor glæde kom over mig.” Karim var i mellemtiden kommet tilbage til sit hjemland, og her har han fundet kristne venner.

Ikke engang deres nærmeste familiemedlemmer ved at de er kristne. Det er simpelt hen for farligt at tilkendegive det. Så meget desto mere har disse Jesu efterfølgere behov for vor forbøn og støtte.

Tak om du vil bede for Afghanistan og de afghanske kristne. Bed om at de må få styrke og frimodighed – også til at sprede håb i landet, som er plaget af fattigdom og en dårlig sundhedstilstand.

Støt også vort sundhedsprojekt i landet, hvor fattige får lægehjælp.

Støt nu

*Navne er ændret af sikkerhedsmæssige hensyn.