Ukraine

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Leder for nødhjælpshold: “Ukraine befinder sig i sin værste og bedste tid lige nu” 

Den værste tid, fordi folk lever under umenneskelige forhold under Ruslands angreb. Det gode er, at mennesker søger Gud som aldrig før.

Af Redaktionen

En ukrainsk familie som har modtaget nødhjælp.

Del artikel

På den ene side er denne tid den værste for Ukraine, da mange er blevet fordrevet fra deres hjem, mange er døde og lever under umenneskelige forhold under Ruslands angreb. På den anden side er der åndelig åbenhed i denne tid, da mennesker søger Gud som aldrig før. Folk beder til Jesus og læser i Bibelen. Det fortæller lederen af nødhjælpsholdet. 

En af dem, der har fået hjælp af det lokale nødhjælpshold, er Maria på 90 år og hendes datter Ira. Ira fortæller: “Vores hus blev indtaget af russerne. Da jetfly fløj over vores boligblok, blev vi forfærdede. Der var nætter, hvor vi ikke lå i sengen, men under den!”  

“Vi boede i et højhus på 16 etager, og vores lejlighed var på 11. etage. Elevatoren virkede ikke pga. strømafbrydelse. Så hvordan skulle jeg forlade min mor, som næsten ikke kan gå, og min far som ligger i sengen her bagved og heller ikke kan gå? Det kunne jeg ikke, så jeg blev hos dem, mens skyderiet fortsatte,” fortæller Ira. 

Den lille familie bor nu på en nedlagt skole, har fået elektriske varmetæpper og får jævnligt poser med mad. “De er rigtig gode” fortæller Ira om tæpperne. “Mange tak for disse el-varmetæpper og poserne med mad” siger Iras mor, Maria. “Uden dem var jeg nok ikke blevet 90 år,” smiler hun.  

Nødhjælpsuddeling

I løbet af krigen har Dansk Europamissions givere sikret, at der er uddelt 8364 poser eller kasser med mad, 983 gaveposer specielt til børn, 638 elvarmetæpper, 8134 stk. kristen litteratur, 206 gasflasker med topbrænder og 8 powerbanks. 300 personer har modtaget enten et hygiejnesæt, en lommelygte, stearinlys, tændstikker, et tæppe eller en genopladelige lampe. 

Støt Ukraine: nødhjælp under krig