Pakistan

Nyheder

Ældre kristen i kritisk tilstand efter falsk blasfemianklage

Lørdag den 25. maj angreb en vred folkemængde 74-årige Nazeer Masih Gill grundet falsk blasfemianklage. Folkemængden forsøgte at dræbe ham, hvilket resulterer i, at han kæmper for sit liv på hospitalet.

Af Rebekka

Muslimsk folkemængde satte ild til skofabrik efter falske blasfemianklager.

Del artikel

Nazeer Gill blev lørdag morgen beskyldt for at have brændt sider af Koranen. Anklagen kom fra hans nabo, som beskyldte ham for at vanhellige Koranen, og fik dermed lokale muslimer til at torturere ham med mursten, sten og pinde, vandalisere hans hjem og brænde hans skofabrik. Ifølge hans familie havde Nazeer brændt affaldspapir af, og da han var gået indenfor, var der nogen, der havde kastet et eksemplar af Koranen i bålet.

Irfan Gill, som er nevø til Nazeer Gill, fortæller til Christian Daily International-Morning Star News, at to af områdets muslimer havde set sig misundelige på Nazeer Gill og hans søn, Sultan Gill, fordi de havde meget succes med deres skofabrik. De havde presset dem til at opgive nogle af deres butikker, hvilket de havde nægtet.

En forslået Nazeer Masih Gill under angreb. NB! Voldsomme billeder.

Han fortæller videre, “Vi fik kendskab til hændelsen omkring kl. 8 om morgenen, da der blev udsendt meddelelser fra moskeens højttalere, som opfordrede folk til at samles på stedet. Inden for få minutter samledes en pøbel uden for min onkels hjem og stormede ind.”

Lokale kristne flygtede til kirkerne

Folkemængden råbte slagord, hvilket medførte at de kristne flygtede til de nærliggende kirker i frygt for deres sikkerhed. En anonym kilde fortæller Christian Daily International-Morning Star News, “Inde i kirken bad vi om Guds indgriben, fordi det så ud til, at pøblen ikke ville stoppe, før de havde ødelagt alt.”

Irfan Gill er selv medlem af den lokale presbyterianske kirke. I øjeblikket holder de kristne lav profil og gemmer sig. 

Status på Nazeer Gill og situationen

Irfan Gill fortæller, at hans onkel var blevet lagt i respirator, hvor hans tilstand siges at være kritisk, og beskriver det således, “Han har fået alvorlige kvæstelser i hovedet og på kroppen, og vi kan kun bede og håbe, at han overlever. Det vil være intet mindre end et mirakel for os.”

Læs om situationen for kirken i Pakistan her…

Generalinspektøren for Punjabs politi, Usman Anwar, fortalte i en pressemeddelelse, at politiet havde anholdt 26 muslimer, og at de arbejdede på at identificere flere gerningsmænd. Han fortalte, at omkring 2000 politifolk var i området for at få ro på situationen.

Punjabs indenrigsminister Mengal fortalte, at vold mod religiøse ikke vil blive tolereret, og derfor vil der blive grebet ind overfor de mistænkte. Samtidig er der registreret en sag mod offeret iht. § 295-A, som giver en straf på 10 år og § 295-B i blasfemiloven, som giver livsvarigt fængsel, og § 9 i antiterrorloven, som giver op til fem års fængsel, for at berolige muslimerne. 

Kristne kræver retfærdighed

Formanden for National Council of the Churches in Pakistan (NCCP), biskop Azad Marshall, sagde i en pressemeddelelse, at situationen mindede om angrebet på kristne i Jaranwala i august sidste år.

Video af folkemængden i forbindelse med overfaldet på Nazeer Masih Gill

“Vi er foruroligede over, at der angiveligt var politifolk til stede under angrebet, som ikke greb ind, hvilket tyder på en alvorlig forsømmelse af pligten til at beskytte sårbare samfund. Denne hændelse understreger det kritiske behov for afgørende handlinger for at imødegå ekstremisme og beskytte religiøse mindretal.” fortæller Marshall. Han tilføjede, at hvis regeringen vil beskytte det religiøse mindretal, skal de sikre, at blasfemilovene ikke vil blive misbrugt, og at de, der opfordrer til vold, vil blive et eksempel for andre.

Forbøn

Bed for at Nazeer Gill må komme i bedring og ikke skal kæmpe for sit liv. 

Bed for at medlemmerne af folkemængden må få ro på deres vrede.

Og bed for at de kristne i Pakistan må stille sig sammen, bede sammen og at de må have en vished om, at Gud står dem helt nær i disse svære tider. 

Støt Pakistan: Skolegang til fattige kristne børn