Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Mariam fra Aleppo: “Uden disse månedlige poser med mad ville vi ikke vide, hvordan vi skulle overleve.” 

Mariam er en syrisk kristen enke, der bor i sin egen lejlighed i et kristent kvarter i Aleppo i Syrien.

Af Redaktionen

Mariam fra Aleppo, Syrien, modtager poser med mad

Del artikel

Husstanden består af 10 personer: Mariam og hendes to sønner, som er i militærtjeneste. Hendes tredje søn, som er gift, men desværre krigsskadet, og hans kone og deres lille dreng bor også sammen med hende i lejligheden. For 4 år siden blev Mariams datter gift og hendes familie fordrevet fra deres hjem af lokale kampe og flyttede derfor også ind i moderens lejlighed med sin mand og deres to små drenge.  

Derfor er lejligheden overfyldt med 10 mennesker, men det er ikke et sjældent syn i det krigshærgede Syrien. Før krigen begyndte i 2011, var familiens situation ellers god, og de tilhørte middelklassen. Men tidligt i krigen blev Mariams mand dræbt. Familien mistede ikke kun en ægtemand og børnenes far, men også deres forsørger. Mariam og hendes fire børn, som på det tidspunkt ikke var gift, havde ikke nok indkomst, og hendes 3 sønner måtte aftjene deres værnepligt. 

Som mor forsøgte Mariam ihærdigt at skaffe sig en indkomst. Nu har hun alvorlige helbredsproblemer, problemer med rygsøjlen, med øjnene og lider af for højt blodtryk. Familien bor i det krigsramte Aleppo og har kun få indtægtsmuligheder, så den eneste indtægt, de 10 har nu, er den krigsskadede søns indtægt og svigersønnens arbejde. 

Familien har ikke nogen slægtninge i Europa, som kan sende penge til dem, og de har derfor et presserende behov for at modtage regelmæssige poser med mad fra det lokale kristne nødhjælpsteam, som Dansk Europamissions forbedere og givere støtter.  

Mariam sagde for nylig til nødhjælpsholdet: “Uden disse månedlige poser med mad ville vi ikke vide, hvordan vi skulle overleve. Jeres hjælp gør en forskel i vores families liv. Tusind tak for det, I så trofast har gjort for os.”  

Nødhjælpsholdet og en præst besøger regelmæssigt familien for at give den moralsk og åndelig støtte, da det ikke er let at leve under så trange forhold i Aleppos centrum, ofte uden elektricitet, uden aircondition om sommeren og uden opvarmning i den kolde vinter som nu.  

Tusind tak for støtten.

 

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne