Ukraine

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Anna så legemsdele fra naboer, der ikke var nået ned i beskyttelsesrummet

Annas boligblok i Kharkiv i Ukraine blev ødelagt af et russisk missil, hun fortæller: “Det var de forfærdeligste og hårdeste dage i mit liv.”

Af Jonas Mølgaard

Del artikel

“Vi tilbragte 10 dage i beskyttelsesrum, nogle gange uden elektricitet. Det var de forfærdeligste og hårdeste dage i mit liv,” fortæller Anna om tiden under angrebet. “Vi gik kun ud for at lave morgenmad.” En morgen så Anna legemsdele fra naboer, der ikke var nået ned i beskyttelsesrummet.

“Min sjæl fandt fred”

Anna kom til byen Poltava lidt længere væk fra fronten, hvor frivillige fra kirken Livets Lys, som Dansk Europamissions forbedere og givere støtter, hjalp Anna med et nyt sted at bo og gav hende mad. Anna begyndte at gå i kirke og talte med præsterne og medlemmerne. “Min sjæl fandt fred,” fortæller hun “og frygten og usikkerheden forlod mig.” På et tidspunkt inviterede præsten til at mennesker kunne tage imod Jesus som deres frelser. Anna sagde “Ja”. “Mit liv er blevet forandret siden da. Jeg føler fred i visheden om, at Gud ikke forlader mig.”

Uddeling af fødevarepakker til nødstedte i Ukraine

Støtten har gjort en forskel!

På grund af stor støtte fra Dansk Europamissions forbedere og givere i 2022 kunne en række lokale kirker uddele 6.184 fødevarepakker til internt fordrevne ukrainere. 200 personer har fået elektriske termotæpper, og 500 børn har fået julegaver med slik og andet. Mange har også fået et eksemplar af Det Nye Testamente eller kristen litteratur. Kirken i Poltava har desuden fået støtte til indkøb af diesel, så den har kunnet besøge nødstedte. 

Støt Ukraine: nødhjælp under krig