Nødhjælp og udviklingsprojekter

Et nye vindue åbnede sig, da enken Ira modtog “Poser med håb”

Iras søn er udviklingshæmmet og har brug for hendes pleje døgnet rundt. Den økonomisk pressede familie fik først hjælp, da kirken begyndte at give dem "Poser med håb".

Af Redaktionen

Del artikel

Dansk Europamissions givere og forbedere støtter projektet “Poser med håb” i to lande i Centralasien. Projektet består i, at lokale kirker uddeler poser med mad til nødlidende familier og kristne får på en praktisk måde mulighed for at vise Guds kærlighed.

Iras liv forvandlede sig

Ira er en af de personer, som har oplevet at hendes liv forvandlede sig, da hun begyndte at modtage “Poser med håb”.

Ira er enke og hun bor med hendes to sønner i en lille by i et land i Centralasien. Hun fortæller at hendes udsigt er malerisk, da hun kan se bjergene fra hendes lejlighed. Dog er hendes boligforhold begrænset til en etværelses-lejlighed på kun 16 kvadratmeter.

Hendes hverdag er tilrettelagt efter hendes yngste søn, som nu er 12 år gammel, fordi han blev født med svær cerebral parese (hjerneskade) og af den grund er udviklingshæmmet. Har han brug for konstant pleje og opsyn 24 timer i døgnet. På grund af denne situation kan Ira ikke arbejde, da der ikke er så meget hjælp til mentalt handikappede i hendes land. Hendes families budget er derfor begrænset til hendes søns førtidspension og en lille indkomst, som hun får fra et deltidsjob. 

Hver aften, når Iras ældste søn vender hjem fra teknisk skole, passer han sin bror. Da går Ira til et sted i nærheden, der sælger grillet kylling, og her arbejder hun ved at gøre grillen rent. Det tjener hun 8kr ved pr. dag og får også lidt fedt og reststykker med, som hun bruger til at lave suppe derhjemme.

Ira fortæller: “Men disse omstændigheder har ikke knækket mig, og jeg er ikke blevet bitter.

I 2021 kom hun i kontakt med en lokal kirke, og de tilbød at hjælpe hende med Poser med Håb. Det vil sige, at hun har jeg fået en pose med mad, når det har været svært for hende at få hverdagen til at hænge samme. 

Hun siger: “De er vældig søde og kommer også nogle gange for blot at drikke en kop te sammen med mig. Det sætter jeg stor pris på.

Kirken gav også en Bibel til Ira, som hun begyndte at læse i. Meget af det hun læste, forstod hun ikke, så hun snakkede med de besøgende fra kirken om det, når de besøgte hende.

En dag åbnede der pludselig et nyt fantastisk vindue op for Ira!

Det skete den eftermiddag, hvor hun tog imod Jesus som sin frelser. “Fra den dag af var det som om, Guds lys skinnede ind ad mit vindue i min lille lejlighed. Det gav mig glæde og livslyst. Jeg har senere forstået, at det er Helligånden og evangeliets lys, som bringer mig håb og glæde.

Iras to sønner har også oplevet Jesus nu. De kommer alle tre fast i den lokale kirke, sammen med de andre kristne troende – som Ira omtaler “vores brødre og søstre i Herren Jesus”.

Støt Forfulgte kristne generelt