Syrien, Tyrkiet

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Kirken i Tyrkiet og Syrien er i aktion

Lokale kristne spreder på en praktisk måde Guds kærlighed, så de nødlidende kan mærke Guds omsorg midt i nøden.

Af Redaktionen

Del artikel

En præst fra Aleppo i Syrien fortæller: “Folk søger ly i kirken mod kulde og regn, da deres huse er ubeboelige, og de er meget bange for efterskælv.”

Dette er kirken i aktion, der på en praktisk måde spreder Guds kærlighed, så de nødlidende kan mærke Guds omsorg midt i nøden. I Syrien uddeler Dansk Europamissions projektpartner også fødevarepakker med eksempelvis ris, gryn, linser, olie, sukker, te, krydderier og ost. Der uddeles også hygiejnepakker. 

I Tyrkiet begyndte Dansk Europamissions projektpartner også arbejdet straks efter de voldsomme jordskælv. I Tyrkiet har Dansk Europamissions projektpartner fem sanitetsvogne af meget høj standard, hvor folk kan komme på toilet, tage bad og vaske deres tøj. Vores partner har også et mobilt bageri, hvor der bages omkring 400 brød i døgnet. I Tyrkiet uddeles også telte og varmeapparater til ofrene.

Når mennesker får hjælp, og myndighederne ser kristnes nødhjælpsarbejde, kan fordomme og skepsis blive nedbrudt. Kirken kan få en platform og en stemme i samfundet. 

Læs mere om hvordan de lokale kristne rækker ud til ofre for jordskævlene

Støt nu

Billedserie fra nødhjælpsarbejdet i Tyrkiet…

Umut (med vest siddende i midten) er præst og generalsekretær i Sammenslutningen af Protestantiske Kirker. Med støtte fra Dansk Europamissions givere uddeler han og hans team nødhjælp.
Vores projektpartner i Tyrkiet har fem sanitetsvogne i de berørte områder, hvor folk kan komme på toilet, tage bad og vaske deres tøj.
Børn bliver trøstet og opmuntret i Tyrkiet af lokale nødhjælpsmedarbejdere i Dansk Europamissions partnerorganisation.
Folk, hvis huse er ubeboelige, får husly i kirke i Syrien.