Iran

Fortalervirksomhed

Endnu en iransk konvertitkristen benådet og løsladt

Den 4. marts blev Milad Goodarzi løsladt fra Karaj fængsel. Han er den syvende kristne konvertit, der vides at have nydt godt af den generelle amnesti, der blev givet til fanger til 44-årsdagen for den islamiske revolution.

Af Thea

Del artikel

I juni 2021 blev Milad og to andre konvertitter hver idømt fem års fængsel plus en bøde på 40 millioner toman (dengang omkring 1.600 USD / 11.000 kr ) i henhold til den nyligt ændrede lovgivning for “at deltage i propaganda mod det islamiske regime.” Det skriver Dansk Europamissions samarbejdspartner Middle East Concern.

De tre mænd blev retsforfulgt, efter at efterretningsagenter foretog koordinerede razziaer på 12 kristne konvertitters hjem i Fardis og Karaj den 11. november 2020. Ingen blev anholdt på det tidspunkt, men bibler, mobiltelefoner og computere blev konfiskeret. Sytten andre konvertitter blev udsat for chikane, indkaldelse til afhøring og trusler.

Læs også: Iransk konvertitkristen benådet og løsladt fra fængsel

En appel i august 2021 stadfæstede dommene, men reducerede fængselsstraffene til tre år hver og fjernede bøden. Milad og de andre blev indkaldt til Karaj fængsel i november 2021.

Den 4. marts blev Milad Goodarzi løsladt fra Karaj fængsel. Han er den syvende kristne konvertit, der vides at have nydt godt af det generelle amnesti, der blev givet til fanger på 44-årsdagen for den islamiske revolution.

Iranske kristne er taknemmelige for Milads løsladelse, såvel som for de andre konvertitter, der er inkluderet i amnestien, men bekræfter, at en benådning ikke er en frifindelse og ikke adresserer uretfærdighederne i fængselsdommene og de deraf følgende lidelser for ofrene og deres familier.

Venligst bed for

  • Milad og hans familie, og at flere kristne fanger vil være berettiget til løsladelse
  • At de iranske myndigheder vil stoppe med at forfølge kristne og medlemmer af andre trossamfund.

Støt Iran: Støtte til familier til kristne indsatte

Støt Advokathjælp til forfulgte kristne