Nordkorea

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Undergrundskirken i Nordkorea har modtaget nødhjælpen

I takkebrevet skriver undergrundskirken, at de har modtaget forsyningerne med nødhjælp og at de nordkoreanske troende fortsætter med at prise og tilbede Gud på trods af vanskeligheder.

Af Redaktionen

Del artikel

Vi har modtaget et takkebrev fra undergrundskirken i Nordkorea:

”Vi har sikkert modtaget xxxx [antal oplyses ikke af sikkerhedshensyn] kasser med forskellig slags medicin, herunder mod forkølelse og feber, antiinflammatorisk medicin, antibiotika og xxx stykker tøj.”

”At følge Jesus er at være på pilgrimsrejse, hvor man, i mødet med trængsler og vanskeligheder, fortsætter med at prise og tilbede Gud – på frontlinjen i tjenesten. Det er kun muligt gennem kraften i Guds Ord og ved stærk tro.”

”Selvom der er vanskeligheder, fortsætter vores nordkoreanske troende med at bære smukke frugter i Kristus. Den vej vi går på, vil til sidst lede os til sejr. Vi stoler på Herren, som har lovet os sejren.”

Læs også: Takkebrev fra undergrundskirken i Nordkorea

Således skriver en leder i undergrundskirken i Nordkorea i et brev, vi har modtaget. I landet er det en forbrydelse at være kristen, da man som kristen tilbeder en anden Gud end Juche-ideologien og Kim-dynastiet.

Nok findes der officielle kirker i Pyongyang, men de åbner kun, når der kommer gæster fra udlandet, og det er frivillige fra kommunistpartiet, der gør det ud for menigheden. Disse kirker skal give besøgende indtryk af, at der er trosfrihed i landet.

Kristne mødes i hemmelighed

Sandheden er dog, at kristne må mødes i hemmelighed. Typisk mødes en lille undergrundskirke ikke på et fast tidspunkt og sted, så myndighederne ikke kan afdække et mønster i mødeaktiviteten. Nogle gange spiser de troende sammen. Antallet er så mange, der kan mødes i et rum i et hus eller en lejlighed. Kirken forsøger at undgå mistænksomhed, når den mødes, ved at have en naturlig og legitim grund, eksempelvis en fødselsdagsfejring.

Det er yderst risikabelt for kristne at have fællesskab med andre kristne, være i besiddelse af bibler og dele deres tro med andre. Kristne, der bliver opdaget, risikerer at blive sendt i fangelejre uden nogen retssag. Øjenvidneberetninger fortæller, hvorledes mennesker tortureres på de mest grufulde og ydmygende måder, man kan forestille sig.

Ifølge nordkoreansk straffelov kan en hel familie straffes, hvis ét familiemedlem gør noget ulovligt, ligesom familier straffes for familiemedlemmers forbrydelser i tre generationer. Det nordkoreanske styre har således skabt en undertrykkende samfundsstruktur med et indbygget socialt pres, så befolkningen holdes i et jerngreb.

Nordkoreanerne lever således i verdens nok værste diktatur, og ikke mindst kristne mærker det på egen krop. 

Medicinen var en stor hjælp

Hertil skal lægges covid-19, der i sommer ramte Nordkorea endnu engang. ”Mellem maj og august blev vores liv suspenderet og blokeret på grund af den alvorlige situation efter det pludselige udbrud af covid-19. Alle gader og landsbyer lå øde hen,” fortæller lederen i undergrundskirken.

”Vi kunne ikke få medicin på det lokale apotek. Vi havde ikke råd til at købe den smule dyre medicin, der var tilgængelig. Prisen på medicin var eksploderet på grund af den nye bølge af covid-19. Efter nedlukningen har indbyggerne manglet fødevarer.”

”Vores undergrundskirke vil gøre vores bedste for at redde vores brødre og søstres liv og sundhed ved effektivt at bruge den medicin, som I har sendt.” 

Medicinen bliver smuglet ind i Nordkorea og er blandt andet mod dysenteri, diarre, tuberkulose, influenza og andre infektionssygdomme, leddegigt og forkølelse. Kosttilskud bliver også uddelt. 

Hjertelig tak om du vil bede for de forfulgte kristne i Nordkorea, for myndighederne og hele befolkningen. De kristne betaler en høj pris for deres tro på Jesus. De må være varsomme med at dele deres tro. Men vi hører, at flere alligevel deler budskabet om Guds kærlighed i Jesus over for personer, de har tillid til.

Og medicin og kosttilskud bruger de kristne ikke kun til sig selv. De kan sprede omsorg, håb og kærlighed i et land, hvor kristne og andre grupper i befolkningen må udstå en voldsom undertrykkelse.

Støt