Ukraine

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Anatolys børn var flygtet – og havde forladt ham

Af Redaktionen

Del artikel

Dima er involveret i nødhjælpsprojektet i Ukraine, som Dansk Europamissions givere støtter. Han fortæller her om sit møde med Anatoly:

“Vejen vi tog dertil var mere end forfærdelig. Jeg har ingen ord til at beskrive alt det vi så.”

“Der var brændte biler og andre køretøjer hele vejen. Vi så en bunke døde kroppe.”

“Folk var så glade for, at vi bragte dem mad. Mange græd. En mand, Anatoly (dæknavn, red.) fortalte, at han havde et slagtilfælde for et par måneder siden, men på trods af det forlod hans børn ham. De plejede at bo hos ham, men da krigen begyndte efterlod de ham med kun en gryde suppe og 200 hryvnias (mindre end 50 kroner, red.).”

“Da vi gav ham en fødevarepakke, græd han. Han blev ved med at takke os. Vi fortalte ham om Jesus, og han ønskede at tage imod ham som sin personlige frelser. Vi tog til en række byer omkring Irpin og delte 270 madpakker ud til folk, der var blevet fanget og intet havde. Folk var glade selv for de mindste ting som vådservietter, hvis de ikke har vand til at vaske sig. Mange har heller ingen elektricitet eller naturgas.”

  • Der er akut brug for at hjælpe med fødevarer: Flygtninge, fordrevne og civile, der er fanget af russiske styrker og ikke kan komme til at blive evakueret, har alle brug for mad for at overleve.
  • Det koster 357 kr. at hjælpe en familie i Ukraine med mad nok til en uge.

MobilePay 452022. Mærk gaven: Ukraine. Oplys navn og adresse for at få skattefradrag.

Støt nu: Ukraine: nødhjælp under krig