Ukraine

Fortalervirksomhed

Ukrainsk præst løsladt af russisk militær

Af Redaktionen

Del artikel

Update den 28. marts 2022

Den ukrainske præst Dmitry er blevet løsladt af russisk militær Vi hørte forlydender om løsladelsen igår, men Dansk Europamissions projektkoordinator har nu fået verificeret, at den ukrainske præst Dmitry blev løsladt af russisk militær i går aftes. Tusind tak for forbøn for Dmitry og Helen Budyu!

26. marts 2022

Russisk militær har fængslet ukrainsk præst

Dmitry og Helen Budyu tjener i byen Melitopol, Ukraine. Dansk Europamission kontaktperson har kontakt til ham. Ægteparret blev arresteret af det russiske militær. Heldigvis blev hun senere løsladt, men ikke ham. Vi er usikre på, hvorfor de ville arrestere ham. Bed gerne for at han vil blive løsladt og være i sikkerhed.

Russiske soldater har meddelt kirken, at Dmitry blev tilbageholdt for at blive afhørt og vil blive løsladt inden for få dage. De spurgte også om at få en sovepose og en ukrainsk bibel, hvilket må være et ønske fra Dmitry. Bed med os indtil han bliver løsladt. Siden at soldaterne kom tilbage for at hente en sovepose og en bibel, er det usandsynlig at de har intentioner om at gøre ham skade eller kidnappe ham.

Tak for din forbøn.