Iran

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Præst arresteret igen – få dage efter han blev løsladt

Iranske kristne beder om forbøn for præsten, Abdolreza Matthias Haghnejad og hans familie efter, at han igen er blevet arresteret og skal afsone en dom, som blev omstødt i 2014.

Af Anna Aalbæk

Del artikel

Tidligere denne måned kunne vi i Dansk Europamission berette om, at den kristne konvertit Matthias var blevet løsladt den 30. december fra Anzali fængslet, nær byen Rasht. Dette skete efter, at den iranske højesteret havde beordret en genvurdering af fem års fængselsstraf mod ni kristne konvertitter fra Rasht.

Vores samarbejdspartner, Middle East Concern, skriver nu, at Matthias er blevet fængslet igen, efter at han den 15. januar blev indkaldt til retten, arresteret og transporteret tilbage til Anzali fængsel for at afsone en seks år lang fængselsdom.

I foråret 2014 dømte den revolutionære domstol i Karaj Matthias, og yderligere to kristne, Behnan Irani og Reza Silas Rabbani, til seks års fængsel for at have ”handlet imod landets sikkerhed ved at danne en gruppe, udbrede kristendommen uden for kirken og have givet information til fjender af Islam”. Denne dom blev omstødt efter appel i december 2014.

I fængslet fandt Matthias ud af, at den juridiske leder af retten i Karaj havde omstødt apellen fra 2014, idet han mente at Matthias, Behnan og Silas er fjender af staten og at dommen stadig står ved magt.

En tæt ven til Matthias er bekymret for de følelsesmæssige indvirkninger dommen har på både Matthias og hans familie efter at have oplevet en kort periode med frihed sammen, og så uventet at blive adskilt af fængsel igen på denne grusomme måde.

Iranske kristne beder om forbøn for Matthias og hans familie:

  • At Gud vil trøste dem i denne tid med stor skuffelse og nød
  • At der må blive fundet en egnet advokat til at bestride disse tidligere fængselsdomme, der allerede var blevet anket med succes i 2014.
  • At denne absurde situation, hvor en klageafgørelse omstødes på denne måde, vil blive anerkendt, rettet og at Matthias må blive løsladt.
  • At de iranske myndigheder må stoppe forfølgelsen af kristne konvertitter og andre trossamfund.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter