Fortalervirksomhed

Ny udenrigspolitisk strategi nævner forfulgte kristne

Af Redaktionen

Del artikel

Et bredt flertal i Folketinget står bag en ny udenrigspolitisk strategi, Fælles om Verden, hvor der sættes fokus på trosfrihed. I strategien står der bl.a.: ”Vi vil arbejde for at bekæmpe diskrimination, stigma og forfølgelse af minoritetsgrupper, herunder bl.a. kristne og personer ramt af hiv/aids.”

De officielle strategiske overvejelser om forfulgte kristne følger det banebrydende skridt i 2018, hvor indsatsen for trosfrihed kom på Finansloven. Dette år blev der også udpeget en ambassadør for trosfrihed, Michael Suhr, og under hans ledelse arbejder en lille enhed i Udenrigsministeriets for at trosfrihed bliver en del af ministeriets arbejde. 

Generalsekretær i Dansk Europamission, Samuel Nymann Eriksen, glæder sig meget over fremskridtet, men opfordrer også til at have realistiske forventninger til resultatet af Udenrigsministeriets indsats: ”Flere debattører, politikere og organisationer, herunder Dansk Europamission, har i flere år presset på for øget politisk indsats for forfulgte kristne. Men det skal bemærkes, at bevillingerne til Danmarks udenrigstjeneste er begrænsede. Man skal derfor ikke forvente en stor indsats, som eksempelvis Ungarn har iværksat. Men uanset hvad er det meget glædeligt at indsatsen for forfulgte kristne nu er nævnt i Danmarks udenrigspolitiske strategi og arbejdet så småt er i gang.”