Syrien

Ikke-kategoriseret

Vidnesbyrd: Kurdisk gruppefører råbte til Jesus, da jihadister var tæt på

…og fik en stor overraskelse, da han fortalte om hvad der så skete til sin familie

Af Redaktionen

Del artikel

Vores samarbejdspartner fortæller, at der lige nu er mange eksempler på, at muslimer konverterer til kristendommen. Dette sker som følge af oplevelser, hvor Gud har gjort mirakler eller talt til dem gennem drømme. Vores samarbejdspartner deler nogle af historierne med os her. 

Kurdisk gruppefører råbte til Jesus da Islamisk Stat var tæt på

Ezzedine er fra den syriske by, Ras al-Ain, som ligger tæt på den tyrkiske grænse. Da tyrkiske tropper angreb byen sammen med jihadistiske krigere i efteråret 2019, flygtede han af hensyn til sin hustru og fire døtres sikkerhed.

Han søgte tilflugt i byen Hasakah og kom derefter til den syrisk-kurdiske by Qamishli. Vores kirkepartnere besøgte familien, som nu var internt fordrevet og havde mistet alt, så de kunne få hjælp. Kirkepartnerne fandt ud af, at det var en kurdisk familie, som allerede bad til Jesus i deres fortvivlelse.

Dette er deres historie:

Ezzedine var i den kurdiske forsvarshær og forsvarede deres hjem. I den tid, når det blev svært, bad han til Jesus for at få hjælp – og han vidste ikke hvorfor. Ved et bestemt tilfælde blev han og hans gruppe belejret af islamistiske ekstremister og løb tør for ammunition. Dog havde de efterladt en kugle i lommerne for at kunne begå selvmord i tilfælde af, at de ikke var i stand til at flygte og faldt i hænderne på Islamisk Stat. I denne situation begyndte han at råbe til Jesus for at redde dem fra Islamisk Stat. Hans kurdiske medsoldater hørte ham og så begyndte de at spørge:” Hvem er Jesus?” Og ”hvorfor beder du ikke Muhammed om at redde os?”


Men Ezzedine fortalte dem, at kun Jesus kunne redde dem og ikke Muhammed.


Men Ezzedine fortalte dem, at kun Jesus kunne redde dem og ikke Muhammed. Han bad faktisk til Herren Jesus om at blænde øjnene på de IS-krigerne, som de var omringet af – at de ikke ville kunne se dem.

De islamistiske ekstremister ledte efter dem, men endte med ikke at se dem og gå væk fra dem, som om det var nat – også selvom en fra Ezzedines gruppe kom til at hoste højt. Jesus lod ikke jihadisterne finde dem. 

Hele den kurdiske gruppe var i stand til at undslippe bagholdet. Da han kom hjem, gav han sit liv til Jesus, han frasagde sig troen på islam og besluttede at fortælle om sin tro til sin hustru og deres fire døtre. Han samlede dem for at fortælle dem om hans nye tro. Han blev overrasket over deres reaktion. Han fandt ud af, at hans fire døtre og hans kone allerede troede på Jesus. Af frygt for hans reaktion, havde de ikke tidligere fortalt det. Han blev meget glad, da det gik op for ham, at hele familien nu var kristen.

Ezzedine og hans familie er nu en del af Kristi legeme i kirken i det nordøstlige Syrien, selvom de stadig er fordrevne og ikke kan vende tilbage til deres ødelagte og besatte hus.

I øjeblikket hjælper det lokale nødhjælpshold familien, så den kan overleve vinteren 2020-2021, men også med omsorg og discipelskabstræning, så de kan vokse i troen.

Flygtningelejr i det nordøstlige Syrien.

12-årig pige fik synet igen

En gruppe kristne har fået tilladelse af de lokale myndigheder til at oprette en teltkirke i en af flygtningelejrene i Syrien. Rygtet om kirken har hurtigt spredt sig i lejren og de omkringliggende lejre på baggrund af, at flere har modtaget forbøn og er blevet helbredt for lidelser. Teltkirken har modtaget op til flere hundrede besøgende til flere gudstjenester på én dag.

Der er i islam ikke tradition for at bede om helbredelse, men på grund af den desperate situation, er der en større åbenhed over for Jesus og over for at søge forbøn blandt muslimer.


Der er i islam ikke tradition for at bede om helbredelse, men på grund af den desperate situation, er der en større åbenhed over for Jesus og over for at søge forbøn blandt muslimer – projektleder


En af dem, som har modtaget forbøn, er en 12-årig pige, som havde mistet synet efter lægelig fejlbehandling. Pigens mor havde forgæves søgt lægehjælp rundt i lejren, hvor familien holdt til, men ingen kunne hjælpe hendes datter. Efter at have hørt rygterne om de kristne tog moren kontakt til dem og bad dem om deres hjælp. 

”Vi er ikke læger, men vi kan bede til Jesus”, fortalte de kristne hende. Efter at have bedt for pigen, begyndte hun straks at græde. For første gang i et halvt år kom der tårer ud af hendes øjne, og hun kunne igen se. 

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne