Lukkede lande

Ikke-kategoriseret

Mekti blev gift som 15-årig, flygtede og overvejede selvmord

Netop da hun var så langt ude, kom hun i kontakt med lokale kristne, som hjælper udsatte kvinder med støtte fra Dansk Europamissions givere.

Af Samuel

Gud har også helbredt mig hjerte og befriet mig for skam”, fortæller Mekti (Af sikkerhedshensyn bruges modelbillede). (BT Image/Shutterstock)

Del artikel

Af hensyn til projektets sikkerhed kan vi ikke nævne landets navn. Mekti blev som 15årig presset af sin mor til at gifte sig med en mand, der var meget ældre end hende selvHun fortæller, at hanbehandlede hendes så dårligt, at hun ofte løb hjem til sineforældres hus

Men min mor tvang mig til at vende tilbage til min mand, fortæller Mekti. Jeg blev derformeget bitter på min mor, på grund af hendes ligegyldighed over for mig. Som tiden gikudviklede jeg et had til min mor.

Jeg behandlede mit barn dårligt

Efter vores søns fødsel forlod jeg min mands hus og boede hos en veninde. Min mand bad mig om at vende tilbage til ham, men det ville jeg ikke. Jeg begyndte at behandlede vores søn meget dårligt, da han mindede mig om min mand.

På grund af smerter i mit hjerte, og skuffelser i mit liv, kom min veninde og jeg i dårligt selskab. Vi begyndte at drikke og ryge. I den tid mødte jeg en ung mand, der var narkohandler. Jeg gik med ham, drak, gik på natklubber, hvor jeg undertiden optrådte som danser.Efter to år rejste han til Rusland, hvor han blev fanget med stoffer og kom i fængsel, fortæller Mekti.

Overvejede selvmord, da hun hørte om Håbets Hus

Efter alle disse problemer var Mekti deprimeret og kommet helt derud, hvor hun ikke ville leve længere. Det var på dette tidspunkt, at nogle venner fortalte hende om det kristnekrisecenter for kvinder, som Dansk Europamissions givere støtter. Her kommer kvinder, der har været udsat for overgreb og vold i hjemmet, samt prostituerede og handlede kvinder

Jeg henvendte mig,og de bød de mig meget varmt velkommen. De gav mig og mit barnplads på shelteret og rådgivning hos en psykolog. Det første stykke tid var jeg var meget vred på de andre piger og lederen af krisecentret, og jeg ønskede kun at finde et job, så jeg kunne klare mig selv. Men sandede også, at jeg ikke kunne få et job,r jeg havde en forkert holdning til andre mennesker. Psykologerne arbejdede længe med mig, og jeg brugte også meget tid på at tale med projektlederenog de andre medarbejdere på krisecenteret. Jeg så medarbejdernes venlige holdning til mig på trods af min vrede. Jeg var overrasket over, hvordan medarbejderne fik sådan kærlighed til os.


Jeg så medarbejdernes venlige holdning til mig på trods af min vrede – Mekti 


Efter et stykke tid lærte jeg, at dette er kærlighed fra Gud, der elsker os, som vi er. Så bad jeg til Gud og accepterede Jesus i mit hjerte som min frelser.

Gud begyndte at arbejde i mit liv. Jeg blev roligere. Hvor jeg tidligere kæmpede mod børnehjemmets piger, tjener jeg dem nuJeg hjælper lærerne og respekterer dem. Jeg begyndte at tale kærligt til min søn.

Gud har også helbredt mit hjerteog befriet mig for skamGud har nu velsignet mig med et godt arbejde. Jeg arbejder nu for et stort firma som salgsagentMedarbejderne på det kristne kvindekrisecenter støttede mig igennem min vanskeligetid. Tak til min Herre for sådanne mennesker.

Må Herren velsigne dem for deres arbejde med at støtte kvinder som mig! slutter Mekti.

Fakta

  • Dansk Europamissions givere har siden 2012 støttet krisecentret, Håbets Hus, i det overvejende muslimske land. Det består af to sheltere, så de udsatte kvinder kan få et trygt sted at bo. Desuden er der et jobtræningscenter, hvor kvinderneeksempelvis lærer at sy, lave smykker, lave mad i cafeer og cateringvirksomheder, så de selv kan tjene penge på en positiv måde i fremtiden.  
  • Kvinderne er typisk ofre for vold i hjemmet, prostituerede og handlede kvinder. De får også sjælesorg, læge- og advokathjælp i det omfang det er nødvendigt.

Støt Udsatte kvinder i den muslimske verden