“Deres datter ser ikke længere sig selv som en del af kastesystemet, men som Guds elskede barn, og hun er begyndt at læse sin bibel og komme med os i kirke,” fortæller vor projektleder.
Igennem længere tid har hun og hendes venner kommet i en landsby, som ligger i det sydlige Indien, og har på den måde opbygget tillidsfulde relationer til mange fra landsbyen, hvor der bor omkring 750 familier.
Projektlederen fortsætter: “Familien var deprimeret og langt nede, da vi begyndte at besøge dem for nogle år siden, hvor deres 12-årige datter døde af cancer. Gennem samtaler og forbøn er familien begyndt at få håb igen, og deres anden datter er som sagt blevet en troende.”
Familien hjælper med at tage ansvar for de ti geder, som projektet har givet til landsbyen. Husdyrhold med geder er en forholdsvis nem måde at give hjælp til selvhjælp, da geder giver mælk og normalt giver to kid årligt, hvilket kan skabe indkomst til landsbyen.
Hjælp til selvhjælp
“Lær et menneske at fiske i stedet for at give det en fisk,“ er der én, der engang har sagt – og det er præcis det, som er målet med projektet. Ønsket er at løfte de allermest sårbare kvinder ud af fattigdom.
Projektlederen og hendes team har planlagt at starte en syskole op hen over sommeren, hvor 12 kvinder som udgangspunkt får et kursus i at sy. Efterfølgende vil de modtage en symaskine og en ged, som kan være deres opstart på at tjene deres egne penge.
”Gennem samtaler og forbøn er familien begyndt at få håb igen, og deres anden datter er blevet troende.”
Projektet har allerede kunder klar til de nyuddannede kvinder, da en række kristne skoler har brug for skoleuniformer – f.eks. en skole i slummen i Chennai, som projektet samarbejder med. En del af aftalen er desuden, at kvinderne skal betale noget af deres overskud tilbage til projektet og på den måde ikke kun hjælpe sig selv, men også hjælpe andre udsatte kvinder til at få de samme muligheder.
Tillid og håb
“Flere af de unge piger fra landsbyen har oplevet at få lettet deres hjerte og mulighed for at få både rådgivning og forbøn, så i løbet af den seneste tid er de unge 19-21-årige mænd fra landsbyen også blevet interesserede i at møde de kristne. De ved ofte ikke, hvem de skal snakke med om deres problemer, og det er en stor velsignelse at kunne give dem håb og bede ind i deres situation,” fortæller projektlederen. Hun beder om og håber, at projektet på den måde kan sprede sig og være med til at give håb, lære mennesker om Jesus og skabe tillid til, at Gud elsker dem og vil dem.
Planen for fremtiden er ikke kun, at der kommer penge nok til en ny syskole, men også at der bores en brønd, så landsbyboerne får vand til at kunne dyrke afgrøder til gederne og grøntsager til sig selv, så de ikke skal købe det. Dermed kan brøndboringen spare penge for landsbyen, som måske i stedet kan bruges til at starte flere syskoler op. På den måde kan der spredes endnu mere håb og gives hjælp til selvhjælp til endnu flere.
Brudthed forvandles
“Normalt er brudte og sønderknuste mennesker uden håb og mål i livet, men i vores projekt tror vi, at det brudte og sønderknuste menneske med Gud bliver til noget værdifuldt – præcis som oliven, der knuses og bliver til en god olivenolie, som bringer liv, lægedom og håb til mennesker,“ slutter vor kontaktperson – med et håb om, at andre vil stå sammen med hende i forbøn for denne lille landsby i det sydlige Indien.
Støt Indien: Hjælp til selvhjælp