Danmark, Tyrkiet

Mediemission

Kristen radio fra Tyrkiet til muslimer i Danmark

Engang var mission fra vesten til resten. Men de tider er overstået. Nu er mission fra alle steder til alle steder.

Af Magnus Pedersen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del artikel

Det betyder også, at Dansk Europamissions givere ikke bare hjælper kristne i lande med forfølgelse. Vi her i Danmark får også lov til at modtage. Derfor var det en stor glæde, da den kristne nærradio i København, Rhema Radio, i slutningen af sidste år skrev angående en ledig time i deres program. De ville gerne sende tyrkisk radio og havde læst, at Dansk Europamissions givere støtter Radio Shema i Tyrkiet. Vi kontaktede vores samarbejdspartner, og nu sidder nogle tyrkiske kristne i Ankara og klipper én times programmer sammen, som skal sendes i Københavnsområdet kl. 17-18 hver fredag. Det er fantastisk, at de tyrkiske kristne, der presses i deres hjemland, nu kan være med til at nå de op mod 80.000 tyrkere, der bor i Danmark. Bed for de tyrkiske kristne og bed for de programmer, som Rhema Radio sender ud i Danmark. Bed om, at det må lede til vækkelse blandt de tyrkiske muslimer i Danmark. 

Bibler og Jesusfilm til muslimer i Danmark

Dansk Europamissions webshop  kan man købebibler ognye testamenter på farsi, arabisk og darisorani– og kurmajikurdisksamt en Jesusfilm med tekst eller speak på 24 sprog. Filmen kan vises i missionshus, kirke og bibelstudiegruppe for muslimer. 

Ønsker dit missionshus eller menighed et introduktionskursus i islam, kan du ringe på 44441313 eller skrive tildaneu@daneu.dkfor at få et besøg.

Bøn for muslimer i Danmark

I Vollsmose i Odense er 76,6% af ghettoens 7700 beboere indvandrere eller efterkommere med ikke-vestlig baggrund.

Mange kristne i Danmark har også muslimske naboer, venner eller bekendte, og Mahabba Danmark er et nyt initiativ, som gerne vilopmuntre danske kristne tilførst og fremmest at bede og siden dele evangeliet med muslimer i Danmark. Derfor var der den 29. februar årsmøde og inspirationsdag i Odense. Her var der undervisning om bønnens kraft, mens flere muslimer delte deres vidnesbyrd om, hvordan de havde mødt evangeliet. Guds kærlighed oplevet gennem kristne var den røde tråd i deres historier. Asylkoret fra Kærshovedgaard ledte an i lovsang, mens en række danske aktører fortalte, hvordan de delte evangeliet gennem blandt andet Al Massira, Alpha-kurser, bogsalg og videoer. I pauserne blev der ivrigt delt erfaringer over kaffen, og nye venskaber blev skabt. 

Dansk Europamissions givere har støttet Mahabba Danmark ved at udvikle hjemmesidenwww.mahabba.dk.

Støt nu: Libyen: Hjælp til forfulgte kristne