Usbekistan

Ikke-kategoriseret

Kirke uddeler mad og værnemidler under COVID-19-karantæne

Usbekistan er ramt af udgangsforbud, og kirkerne er lukket ned – men de kristne fortsætter med at sprede Guds kærlighed.

Af Magnus Pedersen

Syning af værnemidler Usbekistan
I kirkens lokaler kører symaskinerne for at sy masker, som uddeles gratis

Del artikel

Covid-19 har også ramt Centralasien og lukket flere lande i regionen ned. En af Dansk Europamissions samarbejdspartnere i Usbekistan oplever en landsdækkende nedlukning og karantæne. Det er svært at få tilladelse til at komme rundt i lokalområdet, men selvom størstedelen af befolkningen holder sig hjemme og ikke tager på arbejde mere, insisterer de kristne på at sprede Guds kærlighed til deres naboer.

Kirkens medlemmer afleverer poserne med mad på trappen foran døren, så der ikke smittes.

For Gud arbejder stadig i landet, selvom omstændighederne har forandret sig.

”Vi lærer at tjene Gud og vores landsmænd under nye forhold. Der er mange, der oplever en mangel på fødevarer og værnemidler her i byen. Det prøver vi at afhjælpe ved at uddele mad til de fattigste, mens vi i kirkens lokaler syer masker og uddeler dem gratis. Der er mange, der har brug for hjælp, og vi gør vores bedste for at afhjælpe det og vise Guds kærlighed til mennesker i vores by.

Vi skal sørge for ikke at sprede sygdommen, så vi fortæller folk i forvejen, at vi kommer med en gave. Dem, der modtager pakkerne, bliver så glade for det. Vi tjener en stor Gud, og det gør vi også i denne tid,” fortæller en af kirkens ledere.

Et af kirkens kontorer er omdannet til distributionscentral, hvor maden fordeles i mindre pakker, der deles ud.

Der er ikke gudstjenester i kirken, og de diakonale projekter, der normalt foregår, er også sat i bero. Men Guds kærlighed deles stadig i Usbekistan. Bed for landets kristne særligt i denne tid, hvor deres samfund er lukket ned, og bed for, at flere folk må se Jesus som deres frelser.