Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

COVID-19: Iranere kommer til tro på Jesus og bliver helbredt

Iran er hårdt angrebet af virussen, covid-19, men selv i denne situation kommer mennesker til tro på Jesus.

Af Samuel

Del artikel

Iran er hårdt angrebet af covid-19. Mange er smittede, og flere tusind mennesker har mistet livet. Grundet økonomiske sanktioner var økonomien allerede under kraftigt pres inden coronavirussens udbredelse, og derfor kan samfundet ikke lukkes ned for at forebygge smittespredning, da økonomien dermed vil bryde helt sammen.

Midt i denne mørke tid er der dog lyspunkter. Vores samarbejdspartner fortæller, at der blandt nogle iranerne er en endnu større tørst end før efter at høre om Jesus. Og nogle oplever helbredelse for covid-19 ved kristnes forbøn.

Eksempelvis oplevede Haleh at blive mirakuløst helbredt for coronavirussen på et hospital i Teheran. Hun var ikke kristen og led af alle symptomerne på et alvorligt tilfælde af virussen men havde et familiemedlem, der var med i en huskirke. Huskirken bad, og da hun vågnede næste dag, havde hun det bedre, og der var ingen tegn på sygdom. Der blev taget en test, og hun var helt rask. Det skabte undren hos de iranske læger og andre patienter. ”Hvad skete der?” spurgte de hende. ”Kristne bad for mig,” svarede hun.

Jesus forkyndes aktivt

Huskirkeledere har opfordret alle troende til at evangelisere i denne tid. De troende reagerede på denne opfordring med stor frimodighed – endda også nye troende. De ringer til familie og venner og fortæller dem om håbet, de har i Jesus, og tilbyder at bede for dem. De offentliggør dristigt bibelvers og deler smukke lovsange på sociale medier. Det fortæller Dansk Europamissions samarbejdspartner, Elam, som leder et stort netværk af undergrundskirker i landet.

Resultatet er at mange iranere kommer til tro på Kristus

Resultatet er, at mange iranere kommer til tro på Kristus. En familie i Shiraz så et nyt Instagramopslag fra en fjern ven. De skrev til hende få dage senere: ”Vi er fanget herhjemme. Hver aften læser vi de vers, du deler fra Bibelen. Din Gud er så kærlig og mild. Kan vi snakke?” I dag er familien troende.

Dermed er endnu en familie blevet kristen i Iran. I forvejen er antallet af muslimer, der er konverteret til den kristne tro, op mod 500.000, men sandsynligvis endnu højere. Kirkevæksten er ligefrem blevet et fænomen, som forskningen beskæftiger sig med – eksempelvis ph.d. Sara Afshari i forhold til betydningen af kristent tv og ph.d. Duane Alexander Miller i forhold til antal.

Ved den islamiske revolution i 1979 var antallet af konvertitkristne kun omkring 500, og væksten har fundet sted under forfølgelse. En forklaring på den kraftige vækst kan findes i præstestyrets natur
– at Iran som verdens eneste land ledes af præster på grundlag af shia-islam, hvorfor præstestyret må stå på mål for, hvorledes den praktiseres. Og når befolkningen, som under shahens forholdsvis sekulære styre nød stor personlig frihed, nu oplever økonomisk nedtur og at være underlagt strenge islamiske regler, skaber det modstand – ikke kun mod ayatollaherne, men også mod islam selv.

Denne frustration forårsager, at mange iranere protesterer og søger alternativer, også i den kristne tro. Med støtte fra Dansk Europamissions givere trykkes og indsmugles Nye Testamenter til modige iranske kristne for at møde den store efterspørgsel. Alene i 2019 sikrede Dansk Europamissions givere, at 62.500 eksemplarer af Det Nye Testamente kunne trykkes, indsmugles og distribueres
i Iran.

De iranske kristne er nødt til at være kreative. For nyligt tog to unge mænd til et nabolag hårdt ramt af virussen. I stedet for at give Det Nye Testamente ansigt til ansigt, lagde de dem i beboernes postkasser.

Hjertelig tak om du vil bede for alle landets indbyggere, som netop nu gennemgår en meget udfordrende tid. Bed for de mange, som tørster efter at opleve Guds kærlighed, at deres dybe savn må blive opfyldt. Og tak om du vil  bede for de kristne, at de kan række ud og opmuntre nødlidende. Bed om, at det i denne tid ikke må gå tilbage for kirken, men fremad. Du kan også for 40 kroner sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente kan trykkes og smugles ind i Iran eller nabolande, hvor der også bor iranere.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter