Ikke-kategoriseret

I en verden under overvågning og forfølgelse!

Af Redaktionen

Del artikel

Jeg* og min familie bor i Kasakhstan, hvor mange kristne ofte udsættes for trusler og hetz. Særligt de kristne med muslimsk baggrund har det svært. Jeg kender mange præster, der har været udsat for trusler og ubehageligheder og overvåges af myndighederne, som ser evangeliske kirker som sekteriske og vestlige.

Overvågningen foregår på mange områder. Lige fra aflytninger til efterretningstjenestens hemmelige muldvarpe, som ofte er frafaldne kristne, som er kommet i problemer, og bliver tilbudt penge og frifindelse for gæld og straf, hvis de blot hjælper med at spionere i kirker. De finder ting, som kan bringe de kristne ledere i problemer. Ja, nogle gange sætter myndighederne endog lumske fælder op og frister kristne til at gå på kompromis med Guds ord. 

Dette konstante pres, og denne overvågning, giver ofte stress, frygt og uvished hos kristne ledere. I sådanne situationer er støtte fra andre kristne, og visheden om at nogle beder, til stor opmuntring. 

Skriftsteder i Bibelen giver også styrke og opmuntring. En passage, som ofte har opmuntret og styrket mig, er Salme 37. Særligt vers 28: for Herren elsker ret, og han svigter ikke sine trofaste. De bliver altid beskyttet, men de uretfærdiges børn udryddes”. Dette ord kom til mig, engang jeg sad ved et søndagsmøde, og myndighederne brød ind på ubehagelig vis. “…han svigter ikke sine trofaste. De bliver altid beskyttet”. Dette gav mig fred i situationen, og efter en times tid gik myndighedspersonerne igen.  

* Af sikkerhedshensyn nævnes forfatterens navn ikke