Sri Lanka

Bibelsmugling og -oversættelse

Ung mor blev helbredt og kom til tro på Jesus

Men havde ikke adgang til sin egen bibel

Af Redaktionen

Del artikel

I slutningen af sidste år besøgte jeg Sri Lanka. Jeg fik med egne øjne lov til at se, hvordan det står til i landet, og jeg hørte mange af de lokales historier og vidnesbyrd, også om eksempler på forfølgelse.

De kristne længes efter at læse i Guds Ord og vokse i deres tro, men fattigdommen i landet betyder, at mange nye troende ikke har råd til at købe en bibel.

Jeg besøgte en af disse nye troende, og hun fortalte mig sin rørende historie om, hvordan hun kom til tro på Jesus:

Ung mor blev helbredt for lammelse

”Jeg er født buddhist. Min mor blev kristen, men jeg fortsatte som buddhist. Jeg fik en blodprop i hjernen og blev lam i den ene side. Min datter var kun halvandet år gammel. Lægerne havde opgivet håbet og sagde, at jeg ikke kunne overleve.”

”På den tid tog min mor mig med til et møde. Gud rørte ved mig og helbredte mig. Og fra den dag har jeg haft Kristus som min personlige frelser.”

Havde ikke råd til en bibel

Det er fantastisk, hvordan Gud har helbredt og mødt hende på denne måde. Og datteren, der står ved siden af hende, mens vi snakker sammen, har fået sin mor tilbage. Det er i dag 13 år siden, og hun har aldrig haft sin egen bibel, men har måttet nøjes med at låne sin søsters af og til. Hun har altså været kristen i årevis uden at have haft sin egen bibel, så hun kunne læse Guds Ord og vokse i sin tro.

Omsider har hun dog, takket være Dansk Europamissions givere, fået sin egen bibel.

”Det er meget værdifuldt for mig. Jeg har ikke mulighed for at gå hen i en butik og købe en bibel. Den
eneste indtægt, vi har, er hvad min mand tjener. Jeg kunne ikke forstille mig at være i stand til at købe en bibel.”

”Jeg er søndagsskolelærer, så dér bruger jeg Bibelen. Jeg bruger den også til min personlige
opbyggelse og læser i den hver dag.”

Denne 36-årige kvinde er glad og taknemmelig for at have fået en bibel. ”Bibelen er mit liv”, siger hun og smiler.

Der er dog stadig én ting, som hun inderligt ønsker sig.

”Min mand er ikke kristen. Han modsætter sig ikke, at jeg går i kirke og tror på Kristus. Han går heller ikke i buddhisttemplet, og når præsten kommer på besøg, beder han også for min mand, men han går ikke i kirke.”

”Mit håb er, at min mand en dag vil blive kristen og begynde at komme i kirke. Det er mit største håb, og jeg tror, det vil ske meget snart.”

Der er mange som denne kvinde, der har brug for en bibel. Der er nemlig fortsat stor
fattigdom i det smukke land, når man kommer ud i de mange små landsbyer. Både nye troende og folk, der har været kristne lang tid, ønsker sig brændende at eje et eksemplar af Guds Ord.

Du kan svare på disse menneskers bønner og længsler ved at være med til at sikre, at endnu flere srilankanere får en bibel. Det koster kun 30 kroner at sikre, at en fattig kristen kan få et eksemplar af Bibelen på sit eget sprog.

Støt Sri Lanka: Bibler til fattige kristne