Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Abd al-Hadi kom til tro på Jesus i Syrien

– på flugt fra Tyrkiets bombardementer i Afrin

Af Samuel

Del artikel

Fra vores samarbejdspartner har vi modtaget dette vidnesbyrd om Abd al-Hadi. Da Tyrkiet bombede Afrin i begyndelsen af 2018 flygtede han sammen med mindst 150.000 andre civile til et område nord for Aleppo.

Abd al-Hadi voksede op i en streng muslimsk familie i en landsby nord for Afrin i Syrien, hvor størstedelen af befolkningen er kurdere. Lige fra han var barn, var hans forældre fast besluttede på, at han skulle lære at leve mere og mere efter Koranen.

Han gennemgik de traditionelle overgangsritualer og var en from muslim, der brugte tid på bøn, renselsesritualer, omsorg for de nødlidende og pilgrimsrejser. Alt dette ændrede sig, det øjeblik terrorgrupper plyndrede hans landsby og den nærliggende by Afrin.

Sammen med tusinder af andre blev han efter Tyrkiets bombardementer af Afrin-kantonen i det nordvestlige Syrien i begyndelsen af 2018, fra det ene øjeblik til det andet, flygtning og endte i en flygtningelejr sydøst for Afrin. Det var her i lejren, de nødhjælpshold vi støtter, for første gang mødte Abd al-Hadi.

Modige syriske kristne hjalp

Midt i den genopblussede borgerkrig rakte lokale kristne nødhjælpshold en hjælpende hånd til de nødstedte. De lokale nødhjælpshold gav efter Tyrkiets angreb nødhjælp til 300 kristne familier og derudover 500 familier med anden baggrund.

Abd al-Hadi følte sig desperat, usikker på hvor hans næste måltid skulle komme fra. Nødhjælpsmedarbejderne tilbød ham, med støtte fra Dansk Europamissions givere, en fødevarepakke.

Hvorfor hjælper I os?” spurgte Abd al-Hadi de kristne nødhjælpsmedarbejdere

Så spurgte han: ”Hvorfor hjælper I os?” Nødhjælpsmedarbejderne svarede ham: ”Denne fødevarepakke er et udtryk for vores kærlighed til dig. Vi elsker dig og har et budskab til dig fra Gud, som hjælper dig”.

Han svarede: ”Lad os drikke en kop kaffe sammen!” og inviterede dem hen til sit telt. Mens de drak kaffen, begyndte de en samtale med Abd al-Hadi og fortalte ham om Guds kærlighed til ham.

Han blev nysgerrig og ville gerne vide mere, så næste dag tog nødhjælpsmedarbejderne ham med i kirke. Inden for en uge overgav han sig til Jesus og kommer nu fast i kirken. Fødevarepakkerne giver folk som Abd al-Hadi et håndgribeligt glimt af Jesu kærlighed og omsorg for dem, der er sultne. Jesus er i sandhed Den Gode Hyrde, og den nødhjælp, der uddeles er en kilde til trøst for dem, der lider.

Hvor er det stærkt at se de forfulgte, men modige syriske kristne række ud til mennesker i nød. De kristne bor selv i et diktatur og et borgerkrigshærget, forarmet land. Men kærligheden fra Gud driver de kristne til at blive og hjælpe de udsatte. Midt i krigens mørke er de kristne et skinnende lys og peger med deres kærlighedsgerninger hen på det håb, der er i Bibelen.

Hjertelig tak til enhver, som har støttet nødhjælpsarbejdet i Syrien.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne