Tyrkiet

Fortalervirksomhed

Bed for Andrew som skal i retten om 9 dage

Chefanklageren er netop skiftet ud - vil det gavne hans sag?

Af Redaktionen

Del artikel

Præsten, Andrew Brunson, som har siddet fængslet i Tyrkiet i knapt to år, skal igen for retten den 12. oktober. Ved sidste retsmøde den 25. juli fik Andrew glædeligvis lov til at sidde i husarrest i stedet for fængsel og fik dermed mulighed for at være sammen med sin familie.

Dog har tiden siden retsmøde samtidig været turbulent. I august øgede USAs præsident Donald Trump presset på Tyrkiet for at få løsladt Brunson ved at fordoble tolden på bl.a. stål. Tyrkiet svarede igen ved at fordoble tolden på amerikanske varer som personbiler og tobak. Toldkrigen har betydet, at den tyrkiske lira er faldet drastisk i værdi.

I begyndelsen af september tog sagen endnu en drejning, da chefanklageren i sagen, Berkant Karakay, blev flyttet til en anden afdeling. Det er således ikke ham, som skal fortsætte med at føre sagen. Tyrkiets justitsminister, Abdulhamit Gul, afviser, at det har noget med Andrews sag at gøre, men henviser til, at det i Tyrkiet er normalt at skifte advokater og anklagere midt i en sag.

Andrew Brunsons advokat ser dog et lille håb i udskiftningen. ”Hans forflyttelse er måske et tegn på, at hensigterne med sagen er ændret”, siger forsvarsadvokat Ismail Cem Halavur til Reuters. Han understreger dog: ”Det er ikke rigtigt at sige, at han vil blive løsladt på baggrund af denne udvikling. Vi bliver nødt til at vente og se”.

Andrews næste høring begynder den 12. oktober. Tak om du vil være med til at bede for Andrews og det kommende retsmøde.

Læs mere om sagen her.

Støt Forfulgte kristne generelt