Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Shahla i fængselscellen: ”Jeg fik et syn af Jesus. Han stod dér sammen med mig”

Selvom iranske Shahla gennemgik tortur i fængslet for sin kristne tros skyld, ledte hun flere til Jesus, herunder den farligste kvinde blandt de indsatte.

Af Nina Heise Knudsen

Del artikel

Billedet ovenfor: Shahla fortalte sin gribende historie til Dansk Europamissions møde den 14. april 2018 i Sct. Johannes Kirke i Herning.

Vækkelsen i Iran fortsætter. Tusinder og atter tusinder af iranere kommer til tro i disse dage. Men som kristen konvertit må man ofte betale en høj pris, hvis man deler sin tro med andre muslimer, og det kommer myndighederne for øre. Shahla er et eksempel på en iransk kristen, der har måttet udstå et ekstremt pres på grund af sin tro. Hun har fortalt os sin historie.  

Før revolutionen blev islam præsenteret som en meget fin religion, som var pakket meget fint ind. Men efter revolutionen blev den fine indpakning pakket ud, og så så vi, hvad islams sande ansigt var.” Sådan åbner Shahla sin fortælling om Iran og sin trosrejse.

Iranske Shahla, der bad fem gange om dagen og fastede under ramadanen, valgte at blive ateist, da hun blev træt af, at Gud ikke besvarede hendes bønner. Under en kort rejse til Storbritannien læser hun i Johannesevangeliet og tager samme dag imod Jesus som sin frelser.  

En afgørende begivenhed

Tilbage i Iran deler Shahla sin tro med andre iranere og leder mange til Jesus. ”Men en dag indtraf en afgørende begivenhed. Jeg blev anholdt og kom i fængsel,” fortæller Shahla. Efterretningstjenesten havde tidligere anholdt andre kristne, som under hård tortur havde nævnt hendes navn. ”Hvis du fortæller alt, hvem du var sammen med, skal vi nok lade dig gå,” havde efterretningsfolkene sagt til hende. Shahla holdt fast på, at hun ikke havde noget at sige, og agenten kvitterede med et slag på hendes skulder.

Billedet: Det er nu fem år siden, Shahla blev løsladt fra fængslet, og det er stadig hendes passion at fortælle andre om Jesus. 

Shahla sagde tak til Gud i fængslet

Selvom Shahla i første ombæring var chokeret og beklagede sig til Jesus over, at hun var endt i fængslet, var det alligevel i Guds ord og i Guds favn, hun fandt sin trøst. Et af de vers, som hun styrkede sig ved, var 1. Thess. 5:18: ”Sig tak under alle forhold; for dette er Guds vilje med jer i Kristus Jesus.” ”Og jeg sang lovsang, sagde halleluja 1000 gange hver dag og klappede i cellen, og jeg citerede det her vers mange gange hver dag. Og det gav mig en stor styrke,” forklarer Shahla.

Tortur i fængslet ledte Shahla nærmere Jesus

Jeg vil ikke gå i detaljer med de torturoplevelser, jeg havde i fængslet, men jeg vil fortælle jer om, hvordan Gud greb ind,” fortæller en meget bevæget Shahla. ”Der var flere dage, hvor jeg fik bind for øjnene og skulle stå med ansigtet mod en mur i mange timer, men det var den mindste del af de torturoplevelser, jeg havde. De havde kun sat bind for mine øjne rent fysisk, men det gav mig faktisk mulighed for at fokusere mere Jesus. Fængselsopholdet gav mig mulighed for at tilbringe mange timer i bøn. Det at være alene i en fængselscelle er en mærkelig oplevelse. Jeg brugte dage og nætter sammen med Jesus, kun ham og jeg. Jeg begyndte at forstå, hvor meget han elsker mig og har omsorg for mig, og hvor meget han ønsker, jeg skal modnes i ham og komme til forståelse af hans dybe kærlighed, beretter Shahla.

På sin første fængselsdag havde Shahla en særlig oplevelse. “Jeg var i totalt chok, mens jeg sad der på det beskidte gulv med mange spørgsmål i mit sind, som jeg ikke kunne finde et svar på. Hvorfor er jeg her? Hvorfor mig? Pludselig fik jeg et syn af Jesus. Det var, som om den tykke cementmur blev sænket, og dér stod Jesus. Hans ansigt var fuldt af kærlighed og fred. Han sagde mit navn, og derefter sagde han: -Shahla, vær ikke bange, for jeg er med dig!” fortæller Shahla med gråd i stemmen. “Det her budskab er ikke kun til mig, men det er til os alle: – Jeg er med dig. Vær ikke bange,” fortsætter Shahla.

Morderen løb hen og gav Shahla et kram

Efter en periode med isolationsfængsling i en meget beskidt og ildelugtende, lille celle, blev Shahla forflyttet og skulle bo sammen med en kvinde, der havde siddet fængslet i 11 år, og som ventede på sin dødsdom. Kvinden blev betegnet som den farligste af de indsatte. Hun var dybt kriminel. Hun havde begået drab, smuglet stoffer og begået adskillige andre forbrydelser. 

Den dag, da kvinden skulle for domstolen og modtage sin dom, sagde Shahla til hende: – Jesus vil udføre et mirakel for dig i dag. “Da hun kom tilbage fra domstolen, løb hun hen og gav mig et kram. Hun var rigtig glad, og jeg spurgte hende, hvad der var sket. Hun fortalte mig, at hun alligevel ikke skulle dømmes til døden.” Ved en senere lejlighed fik Shahla mulighed for at bede til frelse med hende. Denne oplevelse berørte Shahla så dybt, at hun sagde til Gud: ”Jeg er ligeglad med, hvor længe jeg skal være her [i fængslet, red.], for glæden over denne frelse får mig til at glemme de hårde dage.

Gud gav andre velsignelser i fængslet

Shahla betegner de 287 dages fængsling, hvoraf hun tilbragte fire måneder i isolationsfængsel, som en meget forfærdelig og voldsom oplevelse. Noget man kun kan forstå, hvis man selv har oplevet det. ”På trods af, at det var en voldsom og forfærdelig oplevelse at være i fængsel, så takker jeg stadigvæk Gud for, at han gav mig andre velsignelser – netop at komme tæt på ham,” beretter Shahla. 

Efter løsladelsen lykkedes det Shahla at flygte ud af Iran. Hun bor i dag i et europæisk land og arbejder for Dansk Europamissions samarbejdspartner, Elam.

Du kan være med til at holde vækkelsen i Iran i live ved at bede for landet og ved at give et eksemplar af Det Nye Testamente til en iraner. Det koster kun 40 kr. pr. stk. Tak om du vil række en hjælpende hånd til de iranske kristne, så de kan give Det Nye Testamente til søgende mennesker i Iran i denne tid. 

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter