Tyrkiet

Fortalervirksomhed

Andrew Brunson skal møde i retten den 16. april 2018

Andrew Brunson har brug for vores forbøn før og under hans retssag, som netop skal til at begynde.

Af Redaktionen

Andrew Brunson

Del artikel

Amerikanske Andrew Brunson, der har arbejdet som præst i Tyrkiet i 23 år, og som nu har været uretmæssigt fængslet i halvandet år, skal møde i retten den 16. april 2018. Andrew og hans advokat er først fornylig blevet præsenteret for sagens akter og de beviser, som har været hemmeligholdt indtil nu, hvilket giver Andrews advokat meget kort tid til at forberede sig til retssagen. Andrew risikerer op til 35 års fængsling, hvis han bliver dømt på grundlag af de falske og meget alvorlige spionage- og terroristrelaterede anklager, som er rettet imod ham.

En ære at lide for Kristus

Andrew Brunson har flere gange, gennem det sidste halvanden års tid, offentligt erklæret sin uskyld, og fornylig har han formuleret denne bekendelse i fængslet:

Lad mig gøre det klart: Jeg er ikke i fængsel på grund af noget, jeg har gjort forkert, men på grund af hvem jeg er – en kristen præst. Jeg savner desperat min kone og børn. Men jeg er overbevist om, at dette er sandt: Det er en ære at lide for Jesus Kristus, lige som så mange andre har gjort det før mig. Min dybeste tak til alle jer rundt om i verden, der står sammen med mig og beder for mig

Andrews datter Jaquline kæmper for sin far

Jaqueline har i flere sammenhænge talt sin fars sag, og senest har hun fremlagt sagen for FN’s menneskerettighedsråd (UNHRC).

Jeg er vokset op i Tyrkiet, og det har været svært for mig at forstå situationen. Min familie elsker og respekterer det tyrkiske folk, og min far har været dedikeret til at tjene dem i over to årtier. Jeg ved, at beskyldningerne mod min far er absurde. Han er ikke en væbnet terrorist, der forsøger at vælte nogen regering. Min far er en fredelig præst. Min familie har lidt meget det sidste halvandet år. Det har været en tid fyldt med tårer og utallige ubesvarede spørgsmål”, fortæller en berørt Jaqueline.

Far kæmpede for at kunne kramme os

Jaqueline, der er gift og bor i USA, løb en stor risiko, da hun i august 2017 fløj til Tyrkiet.

Jeg vil aldrig glemme den dag, vi besøgte ham. Jeg husker, at jeg for første gang i et helt år hørte min fars stemme, da de førte ham ind i lokalet. Jeg husker, hvor ødelagt, træt og desperat han lød, da kan kæmpede for at få lov til at møde os i et rum, hvor han kunne kramme og holde om os… Det var svært at finde ord, fordi følelserne var alt for stærke, og fordi de førte til endnu flere tårer. Det var svært at se min far så ødelagt, så tynd og så desperat. Min far hadede, at vi børn skulle se ham på denne måde.”, beretter Jaqueline.

Du kan hjælpe Andrew og hans familie ved at:

  1. Bede for Andrew og hans familie. Norine, Andrews hustru, opfordrer til bøn i denne afgørende periode: ”Vær venlig at bede, da Andrews retssag begynder den 16. april. Må sandheden blive kendt. Må Herrens havn blive herliggjort. Må Andrew blive sat fri.”, siger Norine.
  2. Skrive til de tyrkiske myndigheder og bede dem løslade Andrew.

Klik her for at downloade appelbrevet.

Underskriv og datér appelbrevet, og send det indscannet til Dansk Europamission på: info@forfulgtekristne.dk eller med post til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV. Dansk Europamission videresender herefter appellen til det tyrkiske indenrigsministerium.

Klik her for at se appelbrevet på dansk.

Billede: ACLJ