Tyrkiet

Fortalervirksomhed

Andrew Brunson fejrer sin 50 års fødselsdag og jul i fængsel

Andrew, der er uretfærdigt fængslet i Tyrkiet og endnu ikke dømt, har netop har fejret sin 50 års fødselsdag og jul bag tremmer.

Af Redaktionen

Del artikel

Der er tilsyneladende intet nyt sket i forhold til Andrew Brunsons retssag eller for den sags skyld hans omstændigheder i fængslet. Og det bevismateriale, der er tænkt at skulle fælde ham for bl.a. spionage, er han forsat ikke blevet præsenteret for, selvom han har været fængslet i mere end et år.

Andrew takker for ikke at være gået i glemmebogen

Norine, Andrews hustru, har frigivet en meddelelse fra Andrew, hvor han takker for fortsat forbøn:

Jeg er dybt taknemmelig for alle, der har bedt for mig. Denne prøve – tiden i fængslet – har strakt mig langt mere, end jeg nogensinde kunne have forestillet mig.

Jeg har været meget svag. Jeg har tvivlet meget og har følte mig meget alene. Jeg ved, at Guds nåde opretholder mig, selv når jeg ikke føler den, og jeg ved, at Guds folks bønner omslutter mig og giver mig styrke. En stor frygt har været, at jeg ville blive glemt i fængsel. Tak fordi I ikke glemmer! Det er en stor opmuntring at vide, at der er mennesker, der beder for mig – det minder mig om, at jeg ikke er alene, og at jeg altid skal stå fast med mit ansigt rettet mod Gud. Tak fordi I står sammen med mig i den sværeste tid.

Mange velsignelser til jer.

Andrew

Andrew og familien oplever massiv opbakning

Hele situation, der ikke kun rammer uskyldige Andrew Brunson, men også Norine og deres børn, ser ud til at presse tårerne frem hos dem alle. Norine skriver:

Den sidste måned har tårerne flydt pga. en række skuffelser, idet vi bl.a. gik glip af vores datters dimisssion fra universitetet. Det, at disse skuffelser ramte lige omkring jul, gjorde det meget sværere. I går var det Andrews fødselsdag. Han blev anholdt som 48-årig. Han er lige blevet 50 år gammel. Vi havde aldrig forestillet os en fødselsdag som den her.”

Andrew, der er amerikansk pastor og har tjent det tyrkiske folk i 23 år, blev tilbageholdt af landets politi den 7. oktober 2016. Han anklages for at skulle have indsamlet politiske og militære informationer til spionageformål med det formål at vælte det tyrkiske parlament og regering samt undergrave statens forfatningsmæssige orden. Dømmes han på baggrund af disse anklager, risikerer han at få op til fire gange livstid bag tremmer. Andrew erklærer sig uskyldig i alle anklagepunkter. Den 28. september 2017 tilbød Tyrkiets præsident USA en fangeudveksling. Tyrkiet tilbød at udveksle Andrew Brunson med Fethullah Gülen, som beskyldes for at stå bag det fejlslagne kupforsøg i Tyrkiet i 2016. Dermed forsøger Tyrkiet at bruge præsten som forhandlingsobjekt i landets storpolitiske konflikt med USA.

Du kan hjælpe Andrew og hans familie ved at:

  1. Bede for Andrew og hans familie
  2. Skrive til de tyrkiske myndigheder og bede dem løslade Andrew.

Klik her for at downloade appelbrevet.

Underskriv og datér appelbrevet og send det indscannet til Dansk Europamission på: info@forfulgtekristne.dk eller med post til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV. Dansk Europamission videresender herefter appellen til det tyrkiske indenrigsministerium.

Klik her for at se appelbrevet på dansk.

Støt Forfulgte kristne generelt