Egypten

Ikke-kategoriseret

Egyptiske kristne må igen holde jul under terrortrusler

Islamisk Stat opfordrer tilhængere i Egypten til angreb på kristne.

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Egyptiske kristne håber på og drømmer om en jul, hvor de ikke behøver at være usikre på om de bliver ofre for terrorangreb. Det fortæller kirkelig leder Thomas, som jeg traf for nylig. Han har selv personligt været ude for trusler på livet og for et mordforsøg fra muslimske ekstremisters side.

Det ser dog ud til, at der er radikale islamistiske kredse, der vil tage håbet om julefred fra de kristne. I et medie med tætte bånd til Islamisk Stat opfordres muslimer i Egypten til at sprænge de kristnes kirker i luften og dræbe deres præster samt til ikke at vise barmhjertighed mod nogen kristen. 

Opfordringen henviser til tidligere terrorangreb på egyptiske kirker udført af tilhængere af Islamisk Stat og ansporer egyptiske muslimer til at ”genoplive” disse angreb. 

Bed derfor for Egyptens kristne særligt her i julen – og tænk særligt på, at julen i Egypten fejres ifølge den koptiske kalender. Julenat er for dem derfor natten mellem den 6. og den 7. januar. Også omkring nytår er der grund til at bede for de kristne i Egypten, fordi der for få år siden fandt et stort terrorangreb sted mod en kirke i Alexandria, hvor menigheden var samlet for at takke for det gamle år og bede for det nye. 

Støt Dansk Europamissions arbejde