Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Rana blev barnebrud som 14-årig og deprimeret – men Jesus greb ind

Som barn elskede Rana fra Iran at læse og lære nyt, men hendes far var narkoman, så hendes barndomshjem var hverken stabilt eller lykkeligt.

Af Samuel

Del artikel

Billedet ovenfor: Iransk kvinde – af sikkerhedshensyn kan vi ikke vise et billede af Rana.

Rana fortæller: Bøgerne gav mig glæde og et sted at flygte hen. Mit største ønske var at kunne gå i skole og få en god uddannelse. Men min familie havde andre planer. 

Ranas mand var hende utro

Da jeg var 14 år, blev mine drømme om studier knust, da min far giftede mig væk til en ældre mand. Jeg havde ingen indflydelse på beslutningen. Mit ægteskab var frygteligt. Efter blot 17 dages ægteskab opdagede jeg, at min mand havde indgået et ”midlertidigt ægteskab” med en anden kvinde. Jeg var knust. Jeg sank ned i en depression, og vores ægteskab udviklede sig til en endeløs række af skænderier. Jeg begyndte at drikke og skade mig selv for at glemme den smerte, jeg følte. 

Læste om Jesu tilgivelse

Jeg læste også den ene bog efter den anden. Gennem bøgerne kunne jeg flygte fra mit liv for en stund. I en af bøgerne læste jeg noget utroligt: Jesus kom til verden for at tilgive vores synder. Der var noget ved den tanke, der talte direkte til mit hjerte. Jeg kunne simpelthen ikke slippe den. Jeg vidste ikke noget som helst om Bibelen – på det tidspunkt havde jeg ikke selv en bibel. Men jeg blev overbevist om, at Jesus kunne tilgive alle mine synder. Og på en eller anden måde vidste jeg også, at hvis Jesus havde tilgivet mig, så måtte jeg også tilgive min mand for alt det, han havde gjort. Så en nat drømte jeg, at Jesus bød mig velkommen ind i sin familie. Jeg blev så lykkelig, og det gjorde mig opsat på at finde en bibel.

Så en nat drømte jeg, at Jesus bød mig velkommen ind i sin familie. Jeg blev så lykkelig, og det gjorde mig opsat på at finde en bibel – Rana

Billedet til højre: Selvom det er risikabelt, tager Rana bibler med tilbage til Iran, når hun har været i udlandet.

Så snart det lykkedes mig at finde et eksemplar af bibelen og få den med hjem, begyndte vores liv at ændre sig. Jeg lagde alkohol og cigaretter på hylden. Mine tanker om selvskade forsvandt. Jeg begyndte endda at holde af min mand. 

Blev en del af undergrundskirken

Efter noget tid fik jeg mulighed for at møde en anden kristen, og hun stillede mig et mærkeligt spørgsmål: ”Tror du, at Jesus er Herre?”. Jeg havde aldrig hørt det spørgsmål før, men jeg vidste, at det var sandt. Gennem min nye veninde åbnede Gud en dør for mig, så jeg kunne komme med i en huskirke. Og min tro voksede gennem undervisningen. Jeg delte det glade budskab med min mand, og han var også tørstig efter at høre mere. 

Jeg takker Gud for, at han nu også er kommet til tro. Vores liv er så anderledes nu. Hans midlertidige ægteskab med den anden kvinde er afsluttet, og nu er han tro mod mig. I dag kan jeg endelig forfølge min kærlighed til bøger og studier. Hver gang jeg har mulighed for at tage til Elams [Dansk Europamissions samarbejdspartner, red.] kristne konferencer i lande tæt på Iran, udnytter jeg muligheden for at få fat i flere vidunderlige kristne bøger. Til den sidste konference købte jeg 20 nye bøger at fordybe mig i.

Mine tanker om selvskade forsvandt. Jeg begyndte endda at holde af min mand – Rana  

Det er naturligvis risikabelt at tage kristne bøger og bibler med tilbage til Iran, men for mig er det altid risikoen værd. Min far stjal mine drømme om at studere, da jeg var barn, men nu har jeg en fantastisk mulighed for at studere, lære mere om Jesus og dele det jeg har lært med andre, slutter Rana. 

Du kan være med til at sikre, at mennesker som Rana kan få en bibel og kan vokse i det helt nye liv, de har fået ved troen på Jesus. Hjertelig tak på vegne af de iranske kristne for enhver gave til den forfulgte kirke i Iran. 

Støt