Afghanistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Fattig mor: ”Samme aften fik min søn det meget bedre”

Mange fattige i Afghanistan får glæde af klinikken, som Dansk Europamissions givere støtter. En af dem er 3-årige Timor og hans familie.

Af Samuel

Del artikel

Billede øverst: Personalet gik straks i gang med at behandle Timor. 

Timors mor Gulnaz fortæller: “Mine to børn er normalt sunde og raske, men min tre år gamle søn Timor fik pludselig høj feber, hostede og kastede op. Vi tog til mange læger og hospitaler, men han fik det værre og værre. Vi var især bekymrede over hans høje feber, kramper og åndedrætsproblemer. I løbet af et par dage blev han meget svag, og hans hud og læber blev grønlige. En dag kom min søster på besøg. Da hun så, at Timor var meget syg, spurgte hun mig, hvorfor vi ikke havde fået ham i behandling. Jeg fortalte hende, at vi allerede havde været hos flere læger, men at behandlingen ikke havde hjulpet, og at vi ikke havde flere penge. Hun sagde: ‘Lad os tage til Kabul. Der er en god klinik for fattige.’ Da vi kom derhen, så jeg mange patienter, der ventede på hjælp. Jeg sagde til min søster, at lægen sikkert ikke ville undersøge min søn ordentligt, når der var så travlt med alle de andre patienter. Men hun fortalte mig, at lægerne er meget grundige med alle patienter, og at medicinen er meget god, og at det er derfor, der kommer så mange der,” fortæller Gulnaz.

“Vi gik først hen til skranken. Da lægesekretæren så, hvor syg min søn var, gik hun straks med os til en læge og fortalte ham, at denne patient hastede meget. Lægen undersøgte grundigt min søn og fik ham lagt i seng og begyndte behandling med inhalator, ilt, serum og indsprøjtninger. Samme dag om eftermiddagen så jeg, at min søn ville blive rask, og om aftenen havde han det allerede meget bedre. I dag kom jeg tilbage til en opfølgende undersøgelse, og som I kan se, er min søn rask igen,” forsætter Gulnaz.

Billede til højre: Daglejere i Kabul venter på at blive afhentet. Fattige er taknemmelige for den hjælp, de får på klinikkerne (Istock.com/Mie Ahmt).

“Jeg fortæller denne historie om helbredelse til alle, for den venlige og grundige behandling, som vi modtog fra lægerne her på klinikken, gjorde min søn rask. Mange tak til de ansatte her på klinikken! Jeg oplevede på denne svære dag, at alle gjorde, hvad de kunne for at redde min søns liv, og på grund af Guds velsignelse blev han rask,” fortæller Gulnaz.

Tak til alle, der vil støttet projektet i Afghanistan, hvor fattige får lægehjælp. Denne hjælp lader fattige mærke, at de ikke er glemt, og giver dem håb i det krigshærgede og forarmede land.

Støt Afghanistan: Lægehjælp til fattige