Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Den kristne tro bløder Ashkans modvillige hjerte op

Iranske Ashkan føler sig forrådt, da hans egen bror Farshad bliver konvertit. Trods et modvilligt hjerte kommer Ashkan til en ny erkendelse.

Af Nina Heise Knudsen

Del artikel

Som ung mand havde jeg ikke meget tilovers for Gud eller andet åndeligt. Jeg var kun interesseret i at tjene penge.”. Sådan udtaler Ashkan sig om sit forhold til tro og åndelige spørgsmål. Efter universitetet vælger Ashkan at åbne en kontorartikelforretning sammen med sin bror Farshad. Farshad kæmper dog med et stofmisbrug, som starter da begge mænd mister deres far.

Ashkan føler sig forrådt

En dag får Ashkan en vigtig besked. Farshad fortæller ham nemlig, at han er blevet en kristen. Ashkan er bestemt ikke begejstret for nyheden, og han ændrer efterfølgende adfærd over for sin bror. ”Jeg hadede hans beslutning, for jeg følte, at han havde forrådt vores familie og vendt ryggen til en udmærket religion, islam. Jeg var vred og optrådte fjendtligt over for ham.”, forklarer Ashkan. Selvom Ashkan føler sig forrådt, da Farshad vælger at konvertere fra islam til kristendommen, kan han ikke benægte den forvandling, der er sket i broderens liv. Ashkan fortæller: ”… han var holdt op med at ryge, drikke og tage stoffer, og der var kommet en fred ind over hans liv.”.

Ashkans hjerte blødes op 

Ashkans nysgerrighed driver ham til at følge Farshad nøje, men han kan ikke forudse, hvilken indflydelse det vil få på hans eget hjertes tilstand. Ashkan fortæller: ”Han sad altid og læste i Bibelen, når han havde et øjeblik tilovers. Farshads kristne ven kom en gang i mellem forbi butikken, og jeg lyttede altid til deres samtaler om Jesus. Mod min vilje begyndte mildheden i den kristne tro at opbløde mit hjerte.”. Under en festival når Ashkan endelig til den erkendelse, at han er en synder og har brug for Guds tilgivelse. ”Jeg inviterede Jesus ind i mit hjerte. Nu kan jeg sige med stor glæde, at jeg og min bror arbejder sammen for at udbrede troen, og at andre også kommer til tro.”, beretter Ashkan.

Du kan gøre det muligt, at endnu flere iranere får adgang til at læse Bibelen og blive opbygget i deres tro, ved at donere en gave til arbejdet. Det koster ca. 80 kr. at give en iraner en bibel på farsi. Nogle af biblerne smugles ind i Iran, hvor det er ulovligt selv at eje et eksemplar, mens andre bibler uddeles til iranere, der opholder sig i mere åbne lande i Mellemøsten. Tak om du vil være med til at støtte uddelingen.

Støt