Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Udsatte i Syrien har brug for hjælp til nødhjælp

Mens der i dele af Syrien nu er våbenhvile, hvor der før var blodig krig, kæmper Assadstyret stadig mod Islamisk Stat og andre islamiske terrorgrupper i andre dele af landet.  

Af Samuel

Del artikel

Et af de områder der er forholdsvis stabilt er det kurdiskkontrollerede område i nordlige Syrien. Der kommer stadig mange flygtninge til området og mange sulter. På grund af Tyrkiets blokade mod kurderne er der kun ganske få madvarer, og der er ikke nok mad på markedet. Alt er meget dyrt, og især familierne har svært ved at klare sig.

Lamias mand blev lam i krigen- og hun kunne ikke brødføde deres familie

Lad mig fortæller om en kurdisk kvinde ved navn Lamia. Hun kom med sine fire små børn til en pastor vi støtter og bad om hjælp, fordi hun ikke længere kunne brødføde sin familie. Lamias mand pådrog sig en alvorlig skade i krigen, er nu lam og kan ikke længere forsørge sin familie.

Der er i øjeblikket ikke noget socialt sikkerhedsnet i Syrien og ingen hjælp til nødstedte, så Lamia arbejdede selv hårdt for at forsørge hele familien. Sammen med sine små børn lavede hun cementblokke, som de solgte på gaden og børnene kom ikke i skole.

Men nu er økonomien blevet endnu dårligere, så hun kom til vores pastor fuldstændig udbrændt og frustreret og bad om hjælp.

Pastoren fortæller: Lige nu er der mange, der når deres grænse. Betingelserne er for hårde. Der er ikke mange mænd, for krigen har taget dem. De er enten døde, skadede eller stadig aktive ved frontlinjerne. Kvinder som Lamia er nødt til at udføre størstedelen af arbejdet med madlavning samt opdragelse og forsørgelse af børnene.

Lamia kom grædende, på grænsen af sin fysiske formåen, og fik nødhjælp af kirken.

Hun kommer nu hver uge i kirken med sine børn. For nylig sagde hun: ”Jeg kom som muslim i nød til kirken, og de hjalp mig uden tøven. Før var der ingen, der hjalp mig. Det er min familie nu”.

Behovet for nødhjælp er stadig enormt

Behovet for nødhjælp er stadig enormt og du kan helt konkret give mennesker tøj på kroppen og sikre, at sultne maver mættes. Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre, at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler, tøj og medicin i en måned.

Støt nu: Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne

Gennem hjælp til selvhjælp kan udsatte få et løft

På grund af den delvise våbenhvile og lidt forbedrede situation i i dele af Syrien ønsker vi også at hjælpe udsatte syrere i gang med indkomstskabende projekter, så de kan kan blive selvforsørgende.

Det kan eksempelvis være inden for syning, landbrug, fåreavl, en cykeltaxiforretning, salg af genopladning af mobilbatterier, oste-, marmelade og slikproduktion, majeriproduktion, eller frisørarbejde.

Det koster kun omkring 334 kr. at sikre, at en udsat syrer får hjælp til selv at tjene penge – så de kan blive i Syrien og genopbygge deres tilværelse og deres land.

Tak om du vil række en hjælpende hånd til nødlidende mennesker i Syrien. De har gået så grueligt meget igennem, men foråret titter også her frem og de øjner en afslutning på seks års opslidende borgerkrig.

Al hjælpen gives af lokale kristne. Med deres godgørende handlinger mod alle mennesker, kristne såvel som mennesker med anden baggrund, peger de på en praktisk måde hen på Jesus, hans kærlighed og det liv der er i Ham.

Du kan stå sammen med de lokale kristne og opmuntre og hjælpe de udsatte familier til at få nyt håb, nødhjælp og hjælp til selvhjælp ud af fattigdom.

Du kan – i samarbejde med lokale kristne og nødstedte – tage de første spæde skridt til at løfte Syrien ud af den desperate situation landet er i.

Støt nu