Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Iran: Afsværg din tro eller kom i fængsel

Kristen iransk familie beder om vor forbøn.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Iran er det eneste land i verden med præstestyre og iranere der konverterer til den kristne tro, og deler deres tro med andre, ses som en trussel mod landets islamiske grundlag.

Den 28. december blev vores broder ringet op af det hemmelige politi og fik besked på at møde op den 4. januar 2017.

“Så du vil presse mig til at forlade mit hjemland?”

Han tog derhen, og politibetjenten var meget venlig og imødekommende. Han fortalte ham, at der var to muligheder angående hans sag. Enten ville han blive idømt seks måneders fængsel, eller også ville sagen blive afvist. Betjenten gav ham derefter et personligt råd: “Hvis jeg var i dine sko, ville jeg forlade landet”. Broderen svarede: “Så du vil presse mig til at forlade mit hjemland?” Betjenten svarede: “Det er en skam, at folk som dig kommer i problemer. Der er ikke noget galt med dig. Du har bare den forkerte tro”.

“Der er ikke noget galt med dig. Du har bare den forkerte tro” – Politibetjent

“Vi vil give dig 20 dage til at afsværge din tro”

Efter nogle timers forhør sluttede mødet, og broderen tog hjem igen. Den næste dag modtog han igen et opkald fra den samme politibetjent. Denne gang var han ikke spor venlig, men truede ham i stedet. Han sagde: “Vi vil give dig 20 dage til at afsværge din tro, eller også vil din kone begynde at få problemer på sin arbejdsplads”. (Hans kone arbejder i en statsejet virksomhed). Politibetjenten sagde, at de havde forberedt en rapport, som de ville sende til hendes arbejdsplads, hvis de ikke adlød inden 20 dage.

Jeg fik at vide, at broderen og hans kone står fast på deres tro og ikke er villige til at gå på kompromis. De sagde også, at hvis de skulle forlade deres land, så ville de miste deres hjem og alt, hvad de ejede, og ville ikke kunne vende tilbage til deres hjemland. Broderen og hans kone foretrækker at blive i deres land og fortsat tjene Herren.

De 20 dage var gået den 24. januar og politiet har stadig ikke arresteret familien. Dette kan være en bevidst strategi fra styrets side, så familien må leve i uvished. Husk på denne familie i jeres bønner i disse kritiske dage.

Du kan sikre at de forfulgte iranske kristne får mulighed for at læse hele Bibelen. Et eksemplar koster omkring 80 kr.

Støt