Iran

Fortalervirksomhed

Iranske Maryam får sygeorlov fra fængslet

Venner af den kristne fange Maryam Naghash Zargaran fortæller, at hun har fået lov til at komme hjem på medicinsk orlov.

Af Samuel

Del artikel

Maryam, som tidligere har fået medicinsk orlov på grund af forskellige helbredsproblemer i juni 2016, vendte tilbage til Evin-fængslet i Teheran den 27. juni. for at fortsætte afsoningen af en dom på fire år for ”handlinger mod nationens sikkerhed”. Hun påbegyndte derefter en sultestrejke den 5. juli 2016, hvor hun krævede omgående og ubetinget løsladelse på grund af den utilstrækkelige behandling af hendes helbredsproblemer. I begyndelsen af august sluttede hun sultestrejken efter opfordring fra sin familie.

Maryams helbred blev kraftigt forværret under sultestrejken. Hendes blodtryk faldt, hun oplevede smerter og følelsesløshed i fødderne og oplevede psykologiske problemer som resultat af indespærringen.

Embedsmænd fra fængslet undersøgte Maryam den 20. juli og bekræftede i en medicinsk rapport alvoren af hendes tilstand, men hendes krav om løsladelse blev afvist af en iransk domstol efter ordre fra det Iranske Ministerium for Efterretning (MOIS).

Fængslet tillod Maryam at tage hjem søndag den 28. august for at modtage lægehjælp. Man håber at orloven denne gang vil være lang nok til at Maryam kan få den behandling, hun har brug for.

Fængselsstraf for at blive kristen

Maryam, som er tidligere muslim, har været tilbageholdt siden den 15. januar 2013 på grund hendes deltagelse i gudstjenester i undergrundskirker i Iran, bestående af muslimer der er konverteret til den kristne tro. I juli 2013 blev hun idømt fire års fængsel.

Dem, der er tæt på Maryam, er taknemmelige for, at hun har fået orlov og beder om forbøn for:

  1. At Maryam må mærke Guds opmuntring, styrkelse og helbredelse og modtage al den behandling, hun har brug for.
  2. At Gud også vil opmuntre og støtte Maryams familie.
  3. At Maryam må blive løsladt fra fængslet uden betingelser.
  4. At Gud vil berøre de iranske myndigheder, og at embedsmændene må elske barmhjertighed og handle retfærdigt.

Kilde: Dansk Europamissions partnerorganisation, Middle East Concern

Send en opmuntrende hilsen til Maryam – læs her hvordan…