Ikke-kategoriseret

Anders gav hjælp til selvhjælp til fattig præst i Sri Lanka

På grund af fattigdom er det nogle steder ikke muligt for kirken at finansiere pastorens løn, men hjælp til selvhjælpsprojektet gør, at forfulgte og fattige pastorer selv kan tjene penge og dermed blive i tjenesten.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Glad familie, der nu kan forsørge sig selv efter at have fået dyr fra hjælp-til- selvhjælpsprojektet.

På rejsen med Dansk Europamission fik jeg øjnene op for, hvad det vil sige at være kristen i Sri Lanka. Kristne i Sri Lanka udsættes stadig for forfølgelse, og mange er fattige. Derfor var det opmuntrende ikke kun at få nye informationer om deres situation, men også at kunne gøre noget konkret for at hjælpe dem.

Billede: Anders Kjærsgaard i Sri Lanka. Til daglig går han på Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Vi uddelte bibler til kristne, der var så fattige, at de ikke havde råd til deres egen bibel, og gav dem hjælp til selvhjælp. Hjælpen til selvhjælp blev givet til pastorerne i fire menigheder og bestod af både høns, geder og en ko. Det er en stor hjælp for præsterne, at de nu selv kan tjene penge og forsørge deres familier.

En af præsterne fik en ko. Han har startet sin egen kirke, som indtil videre talte 5-6 medlemmer. Præsten beder meget om, at der vil komme flere til. Han går på husbesøg, og hvis nogen ønsker forbøn, beder han for dem.

Det er i øvrigt en af de måder, hvorpå mange i Sri Lanka bliver omvendt – at præsten tager på husbesøg og beder for mennesker. For præsten, vi besøgte, havde det en enorm betydning, at han nu har en fast indtjening. Nu kan han bedre finde ro til at forsøge sin familie. Han vil også fokusere mere på kirken nu, så koen vi gav, har ikke kun betydning for hans eget og familiens liv, men også for hele landsbyen, som han nu får bedre tid til at betjene.

Fakta: Sri Lanka er stadig påvirket af den 26 år lange borgerkrig, som sluttede i 2009 og af tsunamien i 2004. Til trods for en vis økonomisk vækst siden borgerkrigens ophør findes der stadig fattige områder i Sri Lanka, hvor menighederne ikke har råd til at aflønne deres præst.